

U kategoriji snacks, čips nerijetko odnosi pobjedu. Mnogima predstavlja omiljenu hrskavu grickalicu, a bilo da je u pitanju kupovni ili čips koji je napravljen kod kuće, rijetko tko mu može odoljeti. Ipak, za one koji su u potrazi za zdravijim rješenjem, postoje određene alternative. Sada je na red došlo zeleno povrće – kelj.
Mnogi kelj svrstavaju pod kategoriju superhrane. On je bogat različitim vitaminima među kojima se izdvajaju A, C i K, a u prehranu se može uvrstiti na različite načine. Ipak, ako niste ljubitelj njegovog ukusa, isprobajte ga u formi čipsa.
Za pripremu vam je, pored listova kelja, potrebno maslinovo ulje, te začini po izboru. Cjelokupan proces nije zahtjevan, a on će potencijalno rezultirati vašom novom omiljenom opcijom za snack.
Sastojci
- dvije šake listova kelja
- dvije žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- čili, po želji
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
Zagrijte pećnicu na nisku temperaturu, oko 100 stupnjeva. Dok se pećnica grije, operite listove kelja i prosušite ih papirnim ubrusom. Ravnomjerno ih rasporedite na veliki pleh, a potom temeljno sjedinite s maslinovim (ili običnim) uljem. Naposljetku, dodajte sol i papar, te po želji čili.
Stavite pleh u pećnicu te, ovisno od željenog nivoa hrskavosti, pecite listove kelja oko sat vremena. Imajte u vidu da što se duže peku, to će biti hrskaviji. Stoga listove kelja možete ostaviti u pećnici i do dva sata, ali uz konstantno provjeravanje stanja kako čips ne bi izgorio.
Ako u tom procesu primijetite da rubovi čipsa od kelja postaju smeđi, smanjite temperaturu. Nakon što ste zadovoljni njegovim izgledom, čips izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Samim tim, on će postati još hrskaviji.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@passiononpl, @loumalou_mag)