Cinnamon roll palačinkice: Otkrivamo najbrži i najslasniji način uživanja u cimet rolicama
Cinnamon roll palačinkice: Otkrivamo najbrži i najslasniji način uživanja u cimet rolicama

Cinnamon roll palačinkice: Otkrivamo najbrži i najslasniji način uživanja u cimet rolicama

Ako obožavate mirisne, slatke spirale s cimetom, ali smatrate da je pečenje klasičnih cimet rolica previše zahtjevno ili dugotrajno, imamo odličnu vijest za vas! Cinnamon roll pancakes spajaju sve najbolje od tradicionalnih rolica s brzinom i praktičnošću palačinki, a rezultat je savršeno mekan, aromatičan i vizualno očaravajući doručak ili brunch.

Uz nekoliko trikova, uključujući nanošenje cimet punjenja u savršene spirale pomoću vrećice, ove palačinke izgledaju kao da ste ih naručili u najboljoj pekarnici ili brunch baru, a zapravo nastaju u udobnosti vaše kuhinje. Donosimo recept koji ćete, vjerujemo, ponavljati cijele zime!

Cinnamon roll pancakes

Sastojci (za 6–8 palačinki)

Tijesto:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca, rastopljenog
  • 1 žličica vanilije

Punjenje „cimet spirala”:

  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 20 g omekšalog maslaca

Preljev:

  • 100 g mascarponea
  • 2–3 žlice mlijeka ili vrhnja (za razrjeđivanje)
  • Malo meda ili javorovog sirupa po želji

Postupak

  • Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. U drugoj zdjeli umutite jaje, mlijeko, vaniliju i rastopljeni maslac.
  • Spojite smjese i miješajte dok ne postane glatko, bez grudica.
  • Maslac pomiješajte sa smeđim šećerom i cimetom. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili u klasičnu kuhinjsku plastičnu vrećicu kojoj se odreže vrh.
  • Zagrijte tavu na srednju temperaturu i lagano je nauljite.
  • Stavite malu količinu tijesta na tavu (poput mini palačinke, 8–10 cm promjera).
  • Od vrha vrećice, vrtite spiralno punjenje po površini tijesta, počnite od centra prema van.
  • Pecite 2–3 minute dok se rubovi ne stvrdnu i na površini se ne pojave mjehurići, zatim okrenite i pecite još 1–2 minute.
  • Mascarpone izmiješajte s mlijekom/vrhnjem i medom da postane kremasto.
  • Prelijte preko palačinki neposredno prije posluživanja.
Učitati još
Zatvori