Bliži se drugo izdanje Chefs’ Stagea – razgovarali smo s Rudijem Štefanom

Bliži se drugo izdanje Chefs’ Stagea – razgovarali smo s Rudijem Štefanom

Chefs’ Stage 2019.

Pripreme za drugo izdanje Chefs’ Stagea – internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva sad su već u završnom stadiju. Naime, 18. i 19. ožujka, Šibenik će još jednom postati gastronomska pozornica koja će ugostiti brojne domaće i strane chefove koji će spremno dijeliti tajne svoje uspješne kuhinje. Od degustacija vina i vrhunskih masterclassova s najboljim chefovima svijeta, preko panel diskusija pa sve do jedinstvenih gala večera na zanimljivim lokacijama, sve vas to čeka za 12 dana u prekrasnom Šibeniku.

Osim već najavljene ikone svjetskog kulinarstva, Elene Arzak, glavnog lica restorana Arzak koji drži 3 Michelin zvjezdice, Chefs’ Stage ugostit će još veliki broj internacionalnih imena poput Jonathana Bennoa, Miche Schäfera, Anthonya Genovesea i Alaina Weissgerbera, no i hrvatske kulinarske zvijezde kao što su David Skoko, Marina Gaši, Marko Gajski, Vjeko Bašić i drugi.

Cijeli program pogledajte ovdje, a ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.

Povodom drugog izdanja ove velike gastro manifestacije porazgovarali smo s Rudolfom Štefanom, glavnim chefom Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Pelegrini u Šibeniku i jednim od glavnih organizatora Chefs’ Stagea. Što nam je otkrio o projektu, njegovoj drugoj godini i koje novosti su u odnosu na prvu doznajte u nastavku…

Rudolf Štefan

1. Pred nama je drugo izdanje Chefs’ Stagea. Hoće li biti jednako izazovno kao i prvo ili sad već imate utabane staze kojima znate da se morate kretati?

Mi smo zapravo prošlogodišnju ediciju kongresa komunicirali kao nultu, jer smo se po prvi puta upustili u realizaciju tako velikog projekta. Najveći izazov je bio sve sudionike i partnere uvjeriti u našu viziju pa se ovim putem ponovno zahvaljujemo svima koji su vjerovali u nas.

Naravno da je ove godine puno lakše. Prepoznati smo kao vodeći regionalni gastronomski event. Organizacijski tim raste organski s projektom, znamo što nas čeka, hrvatski i internacionalni talenti se vesele dolasku, uključili smo razne dionike hrvatske gastronomske scene i jedva čekamo kongres.

2. Osim novog popisa renomiranih imena koja stižu ove godine, hoće li biti novosti za sudionike po pitanju organizacije događanja u odnosu na prošlu godinu?

Velikih promjena nema, samo fine tuning. Fokus ove godine stavljamo na druženje i povezivanje ljudi jer se pokazalo da smo odlična networking platforma za sve koji na bilo koji način sudjeluju u gastronomiji – od chefova, preko malih proizvođača do foodieja.

3. Kakve masterclassove, panele i druga događanja možemo očekivati ove godine?

Krovna tema ovogodišnjeg kongresa je održivost. Na panelima ćemo kroz iskustva svjetskih i hrvatskih gastronomskih ikona pokazati kako se u svijetu i kod profesionalci nose s izazovima te teme. Hrvatska je boutique destinacija koja ima puno za pokazati, a poanta je sačuvati to i za druge generacije.

Dva masterclassa se i ove godine održavaju na lokalitetima NP Krka, jer želimo pokazati bogatstvo našeg gastronomskog nasljeđa pa su tako teme pastrva i baklava. Dva masterclassa se pak održavaju na brodu koji će isploviti u šibenski arhipelag i prikazati bogatstvo morskih namirnica.

Gala večere su na tri lokacije u gradu Šibeniku i to u Pelegriniju, galeriji Sv. Krševan te u HNK Šibenik. Pripremaju ih timovi od 5 internacionalnih i hrvatskih chefova, uz potporu hrvatskih vinara i premium spirita. Bit će to jedinstveno iskustvo.

4. Što sudionici nikako ne bi smjeli propustiti?

Najveća vrijednost Chefs’ Stagea je povezivanje s ljudima. Ponovno naše goste vodimo na gastronomsko putovanje gradom Šibenikom i njegovom okolicom. Iako se mi definiramo kao kongres, osim za profesionalce, naša su vrata otvorena i za foodije koji kod nas imaju priliku u opuštenoj atmoferi sjediti oko stola s najvećima u gastronomiji.

5. Čemu se osobno najviše veselite?

Veselim se upoznavanju novih ljudi, druženju s prijateljima kongresa, razmjeni znanja i iskustava.

Učitati još
Zatvori