Journal.hr

Carla Bruni podijelila je svoj omiljen brzinski recept za tjesteninu

Carla Bruni nas je razveselila ponešto drugačijom objavom na Instagramu. Sa pratiteljima je podijelila svoj omiljen recept za penne s karameliziranim cherry rajčicama. Ukusno a jako jednostavno jelo s tjesteninom i svježim sastojcima oraspoložit će svakog ljubitelja talijanske kuhinje. Za vrijeme kuhanja, za pravi talijanski ugođaj nužna je i glazba, a njen je izbor talijanski pjevač Lucio Dalla. Možda su upravo dobra glazba i vesela atmosfera tijekom kuhanja dijelom zaslužne za odličan obrok!

Recept Carle Bruni za penne s cherry rajčicama

Sastojci:

  • vezica svježeg bosiljka
  • pakiranje cherry rajčica
  • 2 luka
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Postupak:

Nasjeckajte luk, rajčicu i bosiljak te stavite u tri različite zdjele. U veliku tavu stavite maslinovo ulje, sol i papar i dodajte luk da se dinstajta.

Kada luk postane proziran dodajte rajčice. Pirjajte i dodajte malo bosiljka. Ostavite da se još malo krčka.

Kušajte umak i, ako je previše kiseo, dodajte smeđi šećer.
Pustite da se rajčice karameliziraju.

U velikom loncu zakuhajte vodu i dodajte krupnu sol. Tjesteninu izvadite 2 minute prije vremena kuhanja navedenog na pakiranju. Ocijedite tjesteninu pa ju vratite u lonac i dodajte malo maslaca.

Dodajte karameliziranu rajčicu. Promiješajte da se sjedini. Prije posluživanja dodajte naribani parmezan i svježi bosiljak.

Foto: Instagram, Unsplash