Carla Bruni podijelila je svoj omiljen brzinski recept za tjesteninu

Carla Bruni podijelila je svoj omiljen
brzinski recept za tjesteninu

Carla Bruni nas je razveselila ponešto drugačijom objavom na Instagramu. Sa pratiteljima je podijelila svoj omiljen recept za penne s karameliziranim cherry rajčicama. Ukusno a jako jednostavno jelo s tjesteninom i svježim sastojcima oraspoložit će svakog ljubitelja talijanske kuhinje. Za vrijeme kuhanja, za pravi talijanski ugođaj nužna je i glazba, a njen je izbor talijanski pjevač Lucio Dalla. Možda su upravo dobra glazba i vesela atmosfera tijekom kuhanja dijelom zaslužne za odličan obrok!

Recept Carle Bruni za penne s cherry rajčicama

Sastojci:

  • vezica svježeg bosiljka
  • pakiranje cherry rajčica
  • 2 luka
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Postupak:

Nasjeckajte luk, rajčicu i bosiljak te stavite u tri različite zdjele. U veliku tavu stavite maslinovo ulje, sol i papar i dodajte luk da se dinstajta.

Kada luk postane proziran dodajte rajčice. Pirjajte i dodajte malo bosiljka. Ostavite da se još malo krčka.

Kušajte umak i, ako je previše kiseo, dodajte smeđi šećer.
Pustite da se rajčice karameliziraju.

U velikom loncu zakuhajte vodu i dodajte krupnu sol. Tjesteninu izvadite 2 minute prije vremena kuhanja navedenog na pakiranju. Ocijedite tjesteninu pa ju vratite u lonac i dodajte malo maslaca.

Dodajte karameliziranu rajčicu. Promiješajte da se sjedini. Prije posluživanja dodajte naribani parmezan i svježi bosiljak.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori