Novi restoran s najljepšim pogledom na Hvaru

Novi restoran s najljepšim
pogledom na Hvaru

Hvar i restoran s pogledom? Zvuči savršeno

Otok Hvar neizostavna je destinacija za ljetni odmor. Posebno profinjen ambijent i gotovo nestvarno prirodno i kulturno okruženje pretvorilo je Hvar u jednu od najpoželjnijih svjetskih destinacija. No, od sada postoji razlog više zašto posjetiti Hvar. Ova prelijepa oaza hedonizma bogatija je za još jedan restoran koji bez lažne skromnosti može parirati bilo kojem svjetskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama. Riječ je o Caperasi, potpuno očaravajućem restoranu s najljepšim pogledom na Hvar.

Iza ovog sjajnog projekta stoji Puležanin, Ivan Zidar koji je nadaleko poznat po svojoj elegantnoj i chic estetici, inovativnosti i kulinarskom umijeću, što je posebno predstavio kroz burgere u svom restoranu Mason Burgers & Stuff.

Caperasa – gastro bajka u kamenu

Sada je Zidar napravio korak dalje i pronašao mjesto kao iz bajke. U Caperasi smještenoj na atraktivnoj lokaciji i ušuškanoj u kamen i hvarsku floru naglasak je na domaćim, tradicionalnim namirnicama, a cijelu ponudu povezuju kapari kojih je Hvar prepun. To su bobice veličine graška blagog mirisa i pomalo gorkog okusa. Aromatične su i odlično pristaju jelima kojima su baza plodovi mora. Inspiraciju je Zidar pronašao u mediteranskim receptima gdje su kapari izuzetno zastupljeni.

Odlična hrana i nezaboravan ugođaj

No, u ovom restoranu možete pojesti i ukusan doručak sa žitaricama i voćem, popiti kvalitetno piće, okrijepiti se pašticadom i gregadom, a i tapasi su ovdje vrlo ukusni. No, ono što je posebno primamljivo jest ugođaj koji je gotovo bilo gdje drugdje doživjeti. Nježne i decentne boje, prirodni i tradicionalni materijali kojima je uređen interijer Caperase naglasak stavljaju na odmor i uživanje u trenutku.

S obzirom na Caperasu i još mnogo divnih gastro oaza Jadrana, čini se da Hrvatska postaje sve utjecajnija must visit gastro destinacija.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori