Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel
Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel

Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel

Kultura ispijanja kave specifična je za našu kulturu. Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez tog omiljenog toplog napitka, a odlazak u kafić na kavu je dio našeg identiteta.

Osim da nam je kava ukusna, ujedno želimo da cijeli taj ritual obavljamo u lijepom i ugodnom interijeru. Zagreb se može pohvaliti brojnim kafićima s divnim interijerima u kojima bismo mogli ostati satima. Za njim ne zaostaje ni Split koji također ima zanimljiva mjesta za ispijanje kave. Jedan od njih je i caffe bar Kafić, čiju vam foto priču kroz objektiv Sare Bekavac donosimo u nastavku.

Caffe bar Kafić

Smješten u popularnom splitskom kvartu Pazdigrad, caffe bar Kafić mjesto je gdje ćete s guštom doći na prvu jutarnju kavu. Vlasnici su ga potpuno preuredili prošle jeseni, a vodili su se ciljem da naprave interijer koji će biti vizualno privlačan i interesantan te pozivati na opuštanje. Prevladavaju tamne boje kojima su željeli postići da iznimno visok prostor izgleda ugodnije, a iz istog razloga koristili su i duge zavjese od različitih tkanina. Birajući namještaj vodili su računa o udobnosti, što su gosti odmah i prepoznali.
Često ih čujemo da Kafić nazivaju dnevnim boravkom, što nas veseli jer smo upravo taj ugođaj željeli postići. Zamislili smo ga kao mjesto koje vole svi, od majki s djecom do poslovnih ljudi kojima je Kafić mjesto za sastanke, priča nam vlasnica.

Mjesto za jutarnju kavu, ali i after work koktele

Kafić je mjesto gdje se sa zadovoljstvom pije prva jutarnja kava, ali i afterwork kokteli. Osim kave i ostalih toplih napitka, u Kafiću možete naručiti i popularnu matchu, ali i i narančadu iz hladne preše za koju vlasnica kaže da je također jako popularna među gostima.
Uz kavu i ostale tople napitke uvijek možete i nešto prigristi. U ponudi su svježe pečeni cookieji, kroasani i premium kroasani iz Kroštule, a osobito je popularan premium kroasan s bademima.
Kafić ima i bogatu ponudu žestokih pića i koktela, što nije standard za dnevni kafić. Trenutačno nude preko 40 vrsta stranih alkoholnih pića, poput zanimljivih tekila i viskija.
Naš espresso martini je već na glasu pa tako posjetitelji rado dolaze iz svih dijelova grada upravo zbog njega. Omiljeni su i Negroni, Aperol spritz i Whiskey sour, a spremamo i ljetnu ponudu koktela, otkriva nam vlasnica. Kad su vidjeli da njihovi gosti vole navratiti na piće nakon radnog dana, uveli su happy hour u kojem možete uživati svakodnevno od 19 do 20 sati.
Osim ugodnog interijera, bogate ponude toplih i hladnih napitaka, boravak gostiju u Kafiću ugodnijim čini i uvijek ljubazan i vješt mladi konobarski tim. Kafić se nalazi na adresi Put Pazdigrada 5 pa ga svakako posjetite idući put kad se nađete u Splitu.

Caffe bar Kafić

Put Pazdigrada 5, Split

Instagram @kafickafic

Učitati još
Zatvori