Burbon i borovnice: Mladi pečeni krumpir s pestom od rikole
Burbon i borovnice: Mladi pečeni krumpir s pestom od rikole

Burbon i borovnice: Mladi pečeni
krumpir s pestom od rikole

Ovo je definitivno jedna od meni omiljenih kombinacija- slatki pečeni mladi krumpir s osvježavajućim pestom od rikole i indijskih oraščića. Savršena ljetna večera koju možete jesti samostalno ili poslužiti kao bogati prilog. Uvjeravam vas da na ovo jelo nitko neće ostati ravnodušan!

Sastojci:

  • 500 grama mladog krumpira
  • mlaz maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Za pesto:

  • 100 grama rikole
  • snop svježeg bosiljka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2-3 mlada luka ( i bijeli i zeleni dio)
  • 40  grama indijskih oraščića ( umjesto njih možete koristiti pinjole, sjemenke suncokreta, orahe, bademe, lješnjake….)
  • sok manjeg limuna
  • korica pola limuna, naribana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • po želji: nekoliko kapi ljutog umaka

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Krumpire dobro operite i narežite na polovice ako su manji, odnosno na četvrtine ako su veći. Prelijte ih maslinovim uljem pa dodajte sol i papar i dobro promiješajte. Posložite u jednom sloju u protvan koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite 15 minuta, okrenite krumpir pa pecite još 15ak minuta.

Sve sastojke za pesto ubacite u blender ili multipraktik pa kratko zblendajte do željene teksture. Po potrebi dodajte par žlica hladne vode kako bi lakše zblendali. Probajte pa doradite začinma.

Gotov krumpir ostavite kratko da se ohladi (oko 10 minuta) pa ga prelijte pestom. Po želji poslužite sa svježom rikulom, biljnim feta sirom i svježom chilli papričicom.

Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Burbon i borovnice. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Nataša Rajčević

Preporuka

Zatvori