Što jede profesionalna chefica nakon dugog radnog dana? Isprobajte viralni hit Natalije Rudin
Što jede profesionalna chefica nakon dugog radnog dana? Isprobajte viralni hit Natalije Rudin

Što jede profesionalna chefica nakon dugog radnog dana? Isprobajte viralni hit Natalije Rudin

Kad je sa sedam godina pripremila svoj prvi omlet i nevjerojatno uživala u cijelom procesu, Britanka Natalia Rudin znala je da će kuhanje za nju biti više od svakodnevne obaveze. Od tada nikada nije prestala istraživati okuse i teksture, a putovanja su bila njen primarni izvor učenja. Od provođenja dana u kuhinji s članovima obitelji u Italiji, Beču i Rusiji, učenja trikova zanata, do istraživanja Indije od juga do sjevera, gdje se potpuno okrenula vegetarijanskoj prehrani…

Kasnije se zaposlila u ugostiteljstvu i stekla vrijedne uvide o tome kako voditi catering, pubove i restorane, skupivši usput kuhinjske trikove i savjete za pripremu hrane. Uz to, Natalia ima diplomu iz nutricionizma, učiteljica je joge te radi kao osobni kuhar i trener. Svoje znanje dijeli na web stranici i Instagramu Nat’s Nourishments, a jedna je od onih food influencera koje obožavamo pratiti i rekreirati njene recepte.

Viralni hit

Nedavno je Natalia Rudin na svom Instagramu pokrenula serijal u kojem dijeli sve što kuha nakon posla. Cilj joj je da ta jela budu zdrava, ali i jednostavna za pripremu. Jedan od tih recepata postao je vrlo popularan na Instagramu. Riječ je o jelu od cannellini graha pirjanog u slatkom umaku od cherry rajčica. U nastavku vam donosimo njen recept, kao i savjet – rezanje rajčica na pola stvarno ubrzava vrijeme koje im je potrebno da se raspadnu u tavi.

Brzi ručak – grah u umaku od cherry rajčica

Sastojci:

  • 15-ak cherry rajčica (žutih i crvenih)
  • 1/2 crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 konzerve cannellini/bijelog graha
  • bosiljak

Po izboru:

  • pinjoli
  • sir poput ricotte, mozzarelle ili fete

Priprema: 

Luk narežite na kockice, a češnjak na ploške. Prepolovite rajčice. U većoj tavi zagrijte ulje i pržite luk oko 5 minuta. Dodajte češnjak i čim dobije boju, dodajte rajčice. Kad se počnu raspadati, dodajte samo malo vode da ostane sočno. Uzmite štapni mikser i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Ocijedite cannellini grah i dodajte u tavu. Pirjajte nekoliko minuta, a zatim poslužite s dodatkom maslinovog ulja, bosiljka i pinjola te sira, ako želite. Poslužite vruće s hrskavim kruhom!

Foto: Instagram (@natsnourishments)

Učitati još
Zatvori