Novogodišnje odluke još traju uz brze i zdrave recepte

Dočekali smo novu godinu koja nas je uvela i u novo desetljeće. Nova godina je često prekretnica za mnoge životne planove.

Nakon obilnog blagdanskog prejedanja i mnogobrojnih proslava, kad se na kalendaru promijeni datum vrijeme je za razmisliti što želimo bolje učiniti za sebe.

Poznato je da upravo u ovom razdoblju donosimo odluke i definiramo ciljeve koje nismo uspjeli ispuniti u prethodnoj godini i trudimo se ostvariti ih u toj novoj.

Najčešće su te odluke usmjerene na promjenu stila života i načina prehrane. Uz užurbani tempo kojim živimo, svi uvijek težimo biti zdravi, uspješni i lijepo izgledati. Potrebno je analizirati što želimo promijeniti u svojim navikama, kako bismo to lakše i ostvarili.

Ovdje razmišljamo o načinu na koji brinemo za svoje tijelo, ali i o namirnicama koje konzumiramo. Najvažnije je odlučiti koje namirnice moramo izbaciti iz prehrane, a koje nam pomažu u postizanju ciljeva.

Uz obilje voća i povrća, mesnih jela i onih bogatih bjelančevinama nutricionisti nas savjetuju o važnosti dovoljnog unosa omega 3 masnih kiselina. Namirnica koja nam to nudi u najboljem obliku je tuna Rio Mare. Rio Mare je savršen izbor za brzi obrok u pauzi od posla ili nakon odrađenog treninga kad nemamo puno vremena za kuhanje.

Rio Mare u ponudi ima posebnu liniju tune prilagođenu sportašima i svima koji paze što jedu, a to su Rio Mare Natura, tunjevina u kapi vode i Rio Mare Leggero tunjevina sa smanjenim udjelom masnoća.

Donosimo vam jednostavne recepte za ukusan i zdrav obrok.

Kad ste u gužvi i želite brzo pripremiti obrok, preporučamo salatu od radiča s Rio Mare tunjevinom.

A kad vam gosti dolaze u posjetu, preporučamo da im servirate ukusan humus s crnim sezamom i tunjevinom Rio Mare.

Foto: PR

0