Najbolji recept za brownie tart: Spoj hrskave, prhke podloge i guste, kremaste čokolade
Najbolji recept za brownie tart: Spoj hrskave, prhke podloge i guste, kremaste čokolade

Najbolji recept za brownie tart: Spoj hrskave, prhke podloge i guste, kremaste čokolade

Brownie tart spoj je to dva slatka svijeta koji se savršeno nadopunjuju: guste, intenzivne čokoladne smjese koja se topi pod žlicom i prhke, zlatne baze koja daje ravnotežu svakom zalogaju. Iako su na prvu neobičan spoj jer smo navikli tart jesti s kremastim završetkom, a često i dodatkom svježeg voća, morat ćete nam vjerovati da je ova kombinacija itekako dobra. Spoj bogate, fudge (guste i sočne) teksture brownieja s prhkim dnom tipičnim za tart (ili onim od keksa), kao stvoren je za trenutke kada baš želimo slatko i kada si baš dopustimo uživanje bez da pazimo na svaki zalogaj.

Priprema je jednostavna, cilj je da rubovi budu pečeni, a sredina još pomalo meka kako bi se dobio taj tipični brownie efekt. Najbolje ga je poslužiti još mlakog ili na sobnoj temperaturi, a ako vam spoj dvije slastice ne bude dovoljan, uvijek mu možete dodati kuglicu sladoleda od vanilije, malo šlaga ili svježeg voća.

 

 

Brownie tart

Sastojci za prhko tijesto:

  • 230 g brašna
  • 30 g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
  • 100 g kristal šećera
  • 1 jaje
  • 110 g maslaca
  • prstohvat cvijeta soli
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:

  • U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, cvijet soli i bademovo brašno.
  • Dodajte maslac sobne temperature narezan na kockice, pa vrhovima prstiju utrljajte u suhe sastojke dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
  • Umiješajte jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • Razvaljajte tijesto valjkom u tanki sloj, po potrebi pobrašnite površinu.
  • Prebacite tijesto u kalup za pitu koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili.
  • Izbockajte tijesto vilicom, prekrijte papirom za pečenje i naspite rižu (ili suhi grah) kao uteg.
  • Pecite 10 minuta na 200 °C.
Učitati još
Zatvori