Na vrijeme za povratak s godišnjeg, Zagreb je dobio novo cool mjesto za kavu i klopu

Na vrijeme za povratak s godišnjeg, Zagreb je dobio novo cool mjesto za kavu i klopu

Kada nam je chef Igor Gudac otkrivao svoje planove za budućnost, u intervjuu koji smo s njim napravile ranije ove godine, sam kraj našeg razgovora zaključen je s ‘kodnom riječi’ Broom 44… Nekoliko mjeseci kasnije, sada je to i službeno Igorov najnoviji projekt, koji je svjetlo dana početkom kolovoza ugledao na zagrebačkom Dolcu.

Riječ o novom cool mjestu u gradu, na koje ćete poželjeti svratiti čim se vratite s godišnjeg odmora. Pritom ćete se smjestiti u ovaj oku ugodan interijer (ili pak na terasu sa živopisnim pogledom na vrevu glavne gradske tržnice), naručiti šalicu Prolog speciality kave, prizalogajiti i jednostavno uživati – u društvu ili solo!

Specialty kava i vegetarijanska/veganska jela

Igor u priči oko Brooma 44 definitivno nije sam, već su tu i njegovi prijatelji, kolege i partneri, od kojih je svatko profesionalac i autoritet u svom području djelovanja.

Vedran Peurača zadužen je za jednu od najfinijih kava u gradu, Luka Oblizalo potpisuje vegetarijanska jela, a naša poznata gastro blogerica i Journal gastro suradnica Iva Savić (Culinary Postcards) ona veganska.

Cool uređenje prostora djelo je Ivana Levaka iz Levak design studija.

Zašto baš Broom 44?

Koja je tajna imena ovog novog fora mjesta u gradu? 44 je broj stepenica koji nas dijeli od glavnog platoa tržnice Dolac, a Broom je posveta Mariji Jurić Zagorki, koja je živjela u zgradi iznad ovog novog zagrebačkog lokala, kao i njenom najpoznatijem romanu Grička vještica.

Foto: Dunja Rudman

Učitati još
Zatvori