Slastičarnica koja radi divne torte i cupcakese s dekoracijama sukulenata

Brooklyn Floral Delight

Ako ste ljubitelji ukusnih kolača koji pritom lijepo izgledaju, vjerujemo kako vam nije promaknuo profil njujorške slastičarnice Brooklyn Floral Delight čija vlasnica Jiahn Kang stvara prekrasne kolače i torte. Na Instagramu je pokazao kako se posebno “specijalizirao” za cupcakese i torte koji kao ukras imaju sukulente i mini-kaktuse te pritom izgledaju uistinu realistično. Kang je slastičarnicu otvorila još 2015. godine, a održava radionice i tečajeve na kojima druge podučava svojim vještinama dekoriranja. Iako lijepo dekorirane torte nisu nikakva novost, Kang je vještinu ukrašavanja stavila na jednu novu razinu, a stvarno rijetko možemo vidjeti da je torta ukrašena sukulentima koje mnogi obožavaju.

Kolači kao mala umjetnička djela

Posebnu pozornost posvećuje bojanju jestivih ukrasa, a za svaku tortu potrebno je četiri do pet sati kako bi je ručno obojala i dekorirala. Najviše joj vremena oduzima upravo bojanje jer joj je u cilju postići realističan izgled, a sama je rekla kako je miješanje boja u maslacu jako slično crtanju s pravim bojama.

Brooklyn Floral Delight

Inspiraciju pronalazi u svojoj ljubavi prema biljkama, a ponekad u dekoriranje torti uključuje iste one motive koje je koristila kad je radila kao dizajnerica nakita. Kang kaže kako je posebno uzbuđena kad pronađe biljku koju ranije nije vidjela. Također, s obzirom na to da je poznata po tome što može postići boje koje izgledaju uistinu stvarno, kaže kako joj klijenti često samo kažu koju paletu boja žele na kolačima jer imaju potpuno povjerenje u nju. Na kraju, za svakog klijenta ima istu poruku – njezini su kolači više od torte ili cupcakesa, odnosno sve ih promatra kao jestiva umjetnička djela kojima spaja tri svijeta: umjetnički, modni i svijet hrane.

Brooklyn Floral Delight
Brooklyn Floral Delight
Brooklyn Floral Delight
Brooklyn Floral Delight
Brooklyn Floral Delight

Foto: Instagram (@bk_floral_delight)

0