Probali smo istarska maslinova ulja BRIST-Olive koja je pohvalio i Gordon Ramsay
Probali smo istarska maslinova ulja BRIST-Olive koja je pohvalio i Gordon Ramsay

Probali smo istarska maslinova ulja BRIST-Olive
koja je pohvalio i Gordon Ramsay

Prošlog petka navečer, u ugodnom prostoru bistroa Broom44 na zagrebačkom Dolcu i predblagdanskoj atmosferi predstavljena su ekstra djevičanska maslinova ulja nove berbe brenda BRIST-Olive iz Vodnjana.

Lena Puhar O’Grady, koja u BRIST timu vodi prezentacije, edukacije i marketing, predstavila je svoj obiteljski biznis, ispričala priču o počecima i razvoju brenda, te provela uzvanike kroz tri od ukupno šest tipova ulja koje proizvode; jedno monosortno – ulje Vodnjanske Buže i dvije kupaže – blagog i intenzivnog okusa. Tijekom vođene degustacije, uzvanici su imali priliku naučiti pravilno kušati i opisati ulje i prepoznati karakteristike koje ukazuju na visoku kvalitetu ulja, kao što su svježina i bogatstvo aroma u mirisu, te uravnotežena gorčina i pikantnost u okusu.

Brist olive oil
Brist olive oil
Brist olive oil

Svako od tri ulja sljubljeno je s jednom vrstom sira istarske Mljekare Latus iz Žminja, uz foccacciu pekare Breadclub, a kušanje je zaokruženo soudough galette-om s kruškama, osmišljenom za tu prigodu od strane Janje Benić, poznate food-bloggerice koja djeluje pod profilom @janjolinka. Galette je poslužen uz kozji sir te karamel od kozjeg mlijeka Stancije Kumparička, uz nezaobilaznu kapljicu ulja Exclusive Selection, ograničenog izdanja napravljenog od probranih maslina sa stoljetnih stabala.

Brist olive oil

Novoj berbi, koja je trenutak koji zaokružuje cjelogodišnji maslinarski trud, nazdravilo se posebnim “vinom za fešte” – Vin de Rosa od prosušenih bobica vinarije Babos iz Vodnjana koja njeguje tradicionalan način proizvodnje ovog vina tipičnog za Vodnjan.

Foto: Marina Ćosić

Učitati još
Zatvori