Sicilijanski brioche sa gelatom u izvedbi gelaterije iz Napulja postao je viralan – evo i zašto
Sicilijanski brioche sa gelatom u izvedbi gelaterije iz Napulja postao je viralan – evo i zašto

Sicilijanski brioche sa gelatom u izvedbi gelaterije iz Napulja postao je viralan – evo i zašto

U srcu užurbanog Napulja, uličice oko Piazza Bovio skrivaju pravu slastičarsku senzaciju. Gelaterija Luca Cacciaguerra, mjesto je koje svakodnevno okuplja sladokusce iz cijeloga svijeta. Njihovi sladoledi, ali i druge slastice nisu samo poznate u Napulju. Naime, ovih su dana postali poznati i na društvenim mrežama zahvaljujući novoj slastici u ponudi. Brioche Siciliana Bomba Bedda s pistacijama postala je viralna!

brioche sa gelatom

Luca Cacciaguerra: Gelateria o kojoj svi pričaju

Luca Cacciaguerra je pravi majstor slastičarstva. Svoj zanat usavršava od osme godine života, a danas je priznati edukator u svijetu slastičarstva. Iz njegovih delicija jasna je povezanost s južnotalijanskom tradicijom,  a proizvodi jednako oduševljavaju okusom i izgledom. U slastičarnici nudi torte i kolače, a do sada su najpoznatiji bili njihov panettone, pandoro i colomba.

Brioche Siciliana Bomba

Brioche Siciliana Bomba najtraženiji je desert ove gelaterije. Riječ je o toplom sicilijanskom brioche pecivu punjenom gelatom po izboru (najčešće od pistacije), prelivenom gustom kremom ili pastom od pistacija. Na vrh dolaze još sitno sjeckani komadići pistacije. Ovaj desert spaja dvije teksturalne krajnosti, a kombinacija je i toplog i hlandog. No, zašto je tako primamljiv?

Brioche sa sladoledom i kremom od pistacija ima autentičan okus, koristi se prava sicilijanska pistacija, često iz regije Bronte, poznate po najkvalitetnijim pistacijama na svijetu. Spoj je tradicije Sicilije i suvremenog napuljskog šarma, a prije svea, vizualno je jako primamljiv. Bogata slastica djeluje kao da ju bez problema može podijjeliti nekoliko ljudi, ali baš je zato savršena za društvene mreže.

U Siciliji je brioche sa sladoledom ritual i identitet otoka sa slojevitom poviješću. U vrućim ljetnim mjesecima, doručak s granitom i briochem nešto je poput svetinje: posebice granita od limuna, badema ili pistacije, poslužena uz topli brioche predstavlja specijalitet za prve jutarnje zalogaje. Taj spoj sladoleda i kruha možda zvuči neobično za one izvan Italije, ali za Sicilijance (i sve koji su okusili to čudo) riječ je o tradiciji i genijalnoj poslastici.

Foto: Instagram (foodtechniqueberlin)

Učitati još
Zatvori