Splitski hotel u koji morate otići barem na večeru i koktele, jednostavno su savršeni
Splitski hotel u koji morate otići barem na večeru i koktele, jednostavno su savršeni

Splitski hotel u koji morate otići barem na večeru i koktele, jednostavno su savršeni

Split je jedan od najljepših i povijesno najbogatijih hrvatskih gradova, a od strane kontinentalaca često je nepravedno zanemaren, odnosno, najčešće ga se posjećuje ljeti, tek kao “postaju” na putovanju do nekog od obližnjih otoka. Od svima poznate Dioklecijanove palače, prekrasnih Bačvica, Peristila, rive ili Meštrovićeve galerije, Vidilice i Vestibula, Split je prepun bogatstava zbog kojih vrijedi provesti cijeli godišnji odmor upravo ovdje.

Ako se ovog ljeta nađete u Splitu, pa makar i na dan ili dva, imamo mjesto koje nipošto ne smijete propustiti posjetiti. Osim prekrasnog interijera, Briig Boutique Hotel ima odlična jela i kreativne koktele o kojima ćete još dugo pričati!

Briig Boutique Hotel

Ovih smo dana i same imale priliku posjetiti prekrasan Briig Boutique Hotel. Smješten na savršenoj splitskoj lokaciji, odmah do plaže Bačvice, ovaj hotel već nas je na prvu oduševio modernim i unikatnim spojem vrhunskog dizajna i lokacije. Luksuzne sobe hotela, poput muzeja, krase umjetnine najvećih velikana poput Knifera, Bućana i Srneca. Remek djela nisu samo na zidovima, već ih čine i namještaj skandinavskih majstora Fritza Hansena i Karl Hansen & Sona, Serge Mouille rasvjeta i mnogi drugi elementi.

Arhitektura briiga je hrabra, robusna i intenzivna u svom profinjenom, apstraktnom primitivizmu bijele geometrije, moderna i beskompromisna i impozantna poput brijega – odatle mu i ime briig.

U briigu je sve podređeno udobnosti, ugodi i opuštenosti – kako uređenje interijera, tako i besprijekorna usluga. Briig je drugačije mjesto, mjesto za drugačije posjetitelje – za one koji u najvećem gradu Jadrana ipak očekuju pronaći vrjednija, bogatija i profinjenija iskustva. U svakom slučaju i iz svakog kuta, briig je iznad očekivanja.

Evo kako smo mi uživale u hotelu briig

Hotelski restoran Median poslužuje suvremene interpretacije tradicionalnih jela uvijek spravljenih od dnevno svježih sastojaka. Već sam ulazak u restoransku salu odaje dojam vrhunske kvalitete jer je pažnja pridana svakom detalju, a istovremeno ostavlja dojam jednostavnosti i profinjenosti. Udobno smo se smjestile i započele putovanje kroz mirise i okuse Dalmacije.

Burrata sa tunom

Večeru smo započele pravim mediteranskim predjelom, burratom s tunom. Klasična burrata koju obožavamo, i koja je u posljednje vrijeme privukla pažnju velikog broja vrhunskih restorana, ovdje dolazi u morskoj verziji. Kada jedemo burratu, trenutak kojeg najviše iščekujemo jest upravo rezanje površine kako bismo vidjeli što nas čeka u središtu burrate! Briigova meka, sočna burrata savršeno je upotpunjena bogatim morskim okusom, a dozu svježine dolazi i salatica poslužena uz nju.

Crna pasta s grdobinom i vongolama

Kombinirajući lokalne i tradicionalne recepte s modernim tehnikama pripreme namirnica, iduće je jelo zadovoljilo i najzahtjevnije među nama. Crna pasta s grdobinom i vongolama moderno je interpretirana i prezentirana verzija paste s vongolama koje smo nekoć prije jele. Vizualno prekrasno jelo bogatih morskih nota upotpunile smo čašom bijelog vina. Sigurne smo da je za ovakvo jelo bila ključna svježina sastojaka, a za to – blizina mora! Svaki je zalogaj bio prava rapsodija okusa.

Biftek s pireom od celera i demi-glace umakom

Za sve prave gurmane tu je biftek s pireom od celera i demi-glace umakom! Sočnom mesu i nježnom pireu od celera dozu svježine i slatko-kisele note dodale su grilane cherry rajčice! Umjetničko djelo na tanjuru predstavlja jedno klasično jelo s modernim zaokretom, a gušt je još veći uz čašu vrhunskog crnog vina.

Kokteli u kojima smo uživali nakon večere

Hotelski bar i terasa restorana, okupana zvucima valova i mirisom mediteranskog bilja, jedno je od najljepših mjesta u Splitu i omiljeno mjesto okupljanja. Bar osim prekrasnog ambijenta nudi i savršene, kreativne koktele od kojih baš svako može pronaći neki po svom ukusu. Mi smo odabrale šest različitih koktela i probale sve – sami ćete morati pronaći svog favorita, a mi vam garantiramo da će vam svaki dolazak ovdje biti nezaboravan doživljaj.

Kokteli u kojima smo mi uživale:

  • Obsession
  • Pinky on fire
  • White Blossom
  • Lady Teran
  • Wild Forest
  • Gold Digger

Foto: Marija Laća, Briig Boutique Hotel

Učitati još
Zatvori