Hrvatska po prvi put ide na pekarske Olimpijske igre zahvaljujući Bread Clubu
Hrvatska po prvi put ide na pekarske Olimpijske igre zahvaljujući Bread Clubu

Hrvatska po prvi put ide na pekarske
Olimpijske igre zahvaljujući Bread Clubu

Pekarstvo je odavno preraslo iz puke pripreme kruha u ljubav prema cijelom procesu i načinu življenja. Tome svjedoči i sve veći broj artisan sourdough pekarnica koje se otvaraju po gradu. Predvodnici tog trenda je ekipa iz Bread Club pekare, male pekare koja je krenula sa zagrebačke Trešnjevke, da bi se u vrlo kratkom roku nametnuli kao najbitniji čimbenik sourdough scene te otvorili četiri prodajna mjesta i veći proizvodni pogon. 

Prestižno pekarsko natjecanje ovog vikenda

Upravo iz tog razloga su prvi i jedini predstavnici pozvani na prestižno pekarsko natjecanje koje se ovog vikenda odvija u talijanskom gradu Rimini. Natjecanje će okupiti kremu svjetske scene, od pekarstva do kave i gelata. Natjecanje funkcionira po principu pozivnica, a Hrvatska je ove godine prvi put pozvana da sudjeluje. Natjecanje će se održati dva dana, od kojih je prvi dan natjecateljima na raspolaganju samo sat vremena za pripremu tijesta, dok će drugi dan imati na raspolaganju osam sati da pripreme proizvode u pet kategorija. 

Bread Club

“Velika nam je čast što smo upravo mi prvi koji ćemo predstavljati Hrvatsku na ovom prestižnom natjecanju. Prvi smo se krenuli ozbiljno baviti tehnologijom sourdough kruha na ovoj razini, pokrenuli smo trend kojem se sve više ljudi priklanja, što nam je iznimno drago. Sourdough kruh je poput najprofinjenije umjetnosti, nije za svačije nepce, no drago nam je da je sve više naših sugrađana poklonici upravo takve vrste pripreme kruha”, istaknuo je Andrija Pernar, suvlasnik Bread Club pekare, i sam pasionirani ljubitelj pripreme sourdough kruha. 

Što će pripremati ekipa iz Bread Cluba

“Boje Hrvatske ćemo predstavljati tražeći inspiraciju u tradiciji. Hrvatska ima nevjerovatno bogatu povijest kombiniranja namirnica što nam je odlična podloga. Pripremit ćemo naš kruh s kašom, kruh inspiriran projom, bijeli Dedin kruh i kruh s proteinom boba te talijansku ciabattu, koja je ujedno i zadana od strane žirija. U kategoriji tartevi radit ćemo dvije slatke varijante koje su inspirirane makovnjačom i rožatom i dvije slane varijante inspirirane viškom pogačom i soparnikom. Također, radit ćemo i pizzu margheritu te našu pizzu sa sirom, vrhnjem i kulenom, a neka od jela su nam i sendvič sa škripavcem i ninskim šokolom, čvarkuše i još mnogo toga. Jako puno je tu posla za samo osam sati, ali mi smo spremni. Za natjecanje smo se spremali posljednja dva mjeseca, otkako smo primili pozivnicu”, rekao je suvlasnik Bread Cluba Darko Kušić

Bread Club

Bread Club je i ovim uspjehom dokazao da su vodeća sourdough pekarnica u gradu, a redovi ispred njihovih prodajnih mjesta su i više nego opravdani.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori