Recenzija: Pronašli smo način kako do najbolje kave u uredu svaki dan

Recenzija: Pronašli smo način kako do
najbolje kave u uredu svaki dan

Dani u redakciji Journala nikad nisu isti. Uvijek je užurbano i dinamično, uvijek netko juri ili se vraća s terena, dok drugi tipkaju, pripremaju tekstove i razmišljaju o novim temama koje ćemo donijeti svojim čitateljima. Zbog dinamike posla često nemamo baš puno vremena za sve ostalo, no, od nekih rituala ne odustajemo čak ni kada nas količina obaveza pokušava spriječiti. Jedan od tih rituala je ispijanje prve jutarnje kave bez koje ne možemo zamisliti početak dana.

Radni dan u redakciji započinjemo jutarnjim kolegijem na kojemu dogovaramo teme i snimanja, a prolazimo i sve ostale stvari koje su bitne za dan koji je pred nama. Društvo nam uvijek pravi šalica prve kave koja će se naći na stolu svake od nas. Pritom nam je jako važna kvaliteta našeg omiljenog napitka, ali i brzina i jednostavnost pripreme jer nemamo baš vremena za kuhanje kave na klasičan način. S obzirom da smo nedavno uselile u novi ured, aparat za kavu istaknuo se kao logičan korak i odgovor na sve naše potrebe, a idealno rješenje pronašle smo u Bosch automatskom uređaju za pripremu kave.

Čime nas je osvojio aparat za kavu Vero iz Boscha?

Čim je stigao na našu adresu, aparat za kavu Vero iz Boscha osvojio nas je svojim izgledom i dizajnom kojima se sjajno uklopio u interijer našeg novog ureda. Ne zauzima puno mjesta pa smo ga stavile u redakciju tako da nam kava uvijek bude nadohvat ruke. Već na prvi pogled bilo nam je jasno da se radi o vrlo intuitivnom aparatu jednostavnom za korištenje pa nije bilo potrebe da uopće vadimo uputstva za upotrebu.

U pitanju je potpuno automatski uređaj za kavu koji, zahvaljujući tehnološkom rješenju koje imitira bariste, priprema kavu najfinije arome i neodoljivu kremu u svakoj šalici. Ono što je najbolje od svega – čini to u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Do najfinije kave u samo nekoliko koraka

Istinski kavoljupci znaju da se najbolja aroma kave dobiva ako neposredno prije kuhanja sameljemo zrna. No, u svakodnevnom životu, a pogotovo u uredu, za to nemamo vremena pa nam je najlakše posegnuti za instant rješenjima. Rezultat je kava prosječne kvalitete kojom ćemo možda zadovoljiti svoju potrebu za kofeinom, ali u konačnici znamo da to nije to.

Vero aparat za kavu iz Boscha se zato može pohvaliti visokokvalitetnim mlincem izrađenim od keramike koji uvijek fino melje kavu i omogućuje da uživamo u potpunom i punom okusu. Stupanj mljevenja može se pojedinačno podesiti, što daje bolji okus i aromu kave prilagođenu svakom ukusu.

A baš kao što svatko ima svoj ukus kad je jačina kave u pitanju, tako i svaka od nas ima svoj omiljeni način pripreme. Ono što nas je jako razveselilo na Bosch aparatu za kavu je to što su svi napitci programirani pa do njih možemo doći samo jednim dodirom. Bilo da je u pitanju latte macchiato, cappuccino, espresso ili cafe crema, funkcija OneTouch omogućuje da jednim dodirom dođemo do šalice svoje omiljene kave.

Za nas koji kavu ne mogu zamisliti bez mlijeka, Bosch aparat je idealan jer priprema finog i kremastog cappuccina te latte macchiata nikad nije bila jednostavnija. Dovoljno je uliti mlijeko u šalicu, a uređaj će zatim započeti svoj magični trik.

Jednostavno čišćenje i održavanje

Osim što je jednostavan za pripremu kave, Vero aparat iz Boscha vrlo je jednostavno održavati i čistiti. Pladanj za kapljice i spremnik za mljevenu kavu potrebno je isprazniti i očistiti svaki dan kako bi se spriječilo nastajanje naslaga, a ukoliko slučajno na to zaboravite, aparat će vas podsjetiti da to učinite.

S vremena na vrijeme zasvijetlit će gumb Calc’nClean, automatski program za uklanjanje kamenca koji osigurava pouzdano uklanjanje naslaga kamenca i drugih nečistoća kako bi što dulje mogli uživati ​​u svojim omiljenim kavama.

Naši dojmovi o automatskom aparatu za kavu Vero iz Boscha 

Nakon samo par dana korištenja ovog aparata za kavu, shvatile smo koliko nam je važno u uredu imati dobar i kvalitetan uređaj za pripremu kave. U najfinijim mirisima, aromama i okusima kave ne uživamo samo ujutro – šalica kave na našim je stolovima prisutna kroz cijeli radni dan. Baš zato nam je važno da ona bude kvalitetna i da nam priprema ne oduzima puno vremena.

Sve ono što smo tražile, pronašle smo u automatskom uređaju za pripremu kave Vero iz Boscha pa sada u svojoj dnevnoj dozi kofeina uživamo još više nego prije!

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori