Blue Latte je novi hit napitak koji morate probati

Blue Latte je novi hit napitak
koji morate probati

Prije godinu dana Instagram su preplavile fotografije šalica ispunjenih plavom tekućinom, odnosno čajem od plavog graška (Butterfly Pea Flower) koji je glavni sastojak novog hit napitka – Blue Latte.

Čaj plavog graška se u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini koristi već stoljećima kao pomoć pri liječenju anksioznosti, kod stresa, ali i kao sedativno sredstvo. Ne sadrži kofein, obiluje antioksidansima, a osim što se zbog svoje boje koristi kao vrlo primamljiv i zdravi napitak s medom i limunom, ekstrakt plavog graška koristi se i u pripremi slastica za dodavanje boje raznim jelima.

Kako pripremiti Blue Latte?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by BLUE TEA – My Blue Tea P/L (@my.blue.tea) on

Blue Latte je vrlo jednostavno pripremiti. Osim čaja od plavog graška, trebat će vam voda, mlijeko i med. Recept ide ovako: skuhajte čaj od plavog graška (na 200 ml vruće vode ide 1 čajna žličica čaja), umutite vruće mlijeko, dodajte mrvicu meda i napitak je gotov!

Kad je mlijeko u pitanju, možete koristiti koje god želite (kravlje, bademovo, kokosovo, sojino). Na društvenim mrežama pronaći ćete razne varijacije na temu pa tako u svoj Blue Latte možete dodati i malo cimeta, sirup od lavande ili javorov sirup.

Plavi čaj od graška možete naručiti ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori