Beogradski restoran koji čeka da ga otkrijete

Beogradski restoran koji čeka
da ga otkrijete

Restoran Bemata u Novom Beogradu

Jeste li ste znali da u Beogradu postoji jedna prava mala gastro-oaza, u kojoj se krije šarenilo boja, ali i ukusa i mirisa? Restoran Bemata smješten je u novoizgrađenom naselju u Novom Beogradu, jednako omiljenom obiteljima i poslovnim ljudima. Ugodan ambijent doprinosi vrhunskom ugođaju, kao i malom predahu za roditelje, jer se u sklopu restorana nalazi i kutak za razonodu najmlađih gostiju.

Svjesni da prosječan čovjek danas nema vremena pripremiti i pažljivo birati namirnice za zdrav obrok, mladi entuzijasti i istinski zaljubljenici u zdravu hranu koji stoje iza ove priče, odlučili su krenuti u avanturu koju je razvijao čitav tim stručnjaka i ostvariti viziju da gostima serviraju funkcionalan i zdrav obrok koji će ujedno pružiti pravo gastronomsko iskustvo. Prilikom izrade jelovnika mislili su i na one kojima zdrava hrana nije prvi izbor, bez namjere da promijene njihovo mišljenje, ali sigurni da ih njihova jela neće ostaviti ravnodušnim.

Organsko, sirovo i superfood

Koncept restorana sličan je svjetskim restoranima zdrave hrane po tome što koriste mahom organske, sirove i superfood namirnice, tretirane tako da očuvaju sve nutrijente potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. U meniju možete pronaći planetarno popularna jela, okusom i izgledom jednaka onima iz fine dining restorana. Breakfast/brunch favoriti su nam acai bowl, sa svojom rapsodijom boja, preukusna zobena kaša, obogaćena raznovrsnim voćem i orašastim plodovima te poširana jaja s avokadom, a od glavnih jela bismo izdvojili veganski sweet-chick burger, serviran s batatom, piletinu s kurkumom i ramstek s pestom od mente.

Poznati su po zdravim veganskim desertima i mogu se pohvaliti razbijanjem predrasuda da slatko ne može biti zdravo. Oduševili smo se kad smo probali njihovu domaću čokoladu za raw kolače, a posebno su nam se svidjele snack kuglice po receptu poznate food blogerice Deliciously Elle. Njihova ideja je da desert modificiraju u nutritivno bogat obrok, a najbolji primjer je popularni banoffee (pie) chia pudding sa zdravom karamelom i šlagom od kokosa, koji možete jesti za doručak, ručak, čak i večeru.

Kreativnom upotrebom supernamirnica Bemata budi svijest o tome da zdrava hrana prije svega nije dijeta, da je i itekako ukusna i da ne treba predstavljati odricanje, već nešto što zadovoljava sva naša čula. Kada bismo htjeli odrediti kojem tipu kuhinje pripada restoran, mogli bismo reći da se bazira na kombinaciji sirove, organske, veganske i paleo ishrane, što znači da je bez glutena, sugar-free i dairy-free, ali idejni tvorci ističu da ne prate slijepo kulinarske i trendove u prehrani, već su vođeni uvjerenjem da isključivo najbolji sastojci daju najbolje rezultate.

Kada se nađete u Beogradu pronađite ih u ulici Uroša Martinovića 8, a pratite ih i na Instagramu i na Facebooku.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori