Bavarin ovog proljeća u Dubrovnik dovodi vrhunski street food, super koncerte i još puno toga
Bavarin ovog proljeća u Dubrovnik dovodi vrhunski street food, super koncerte i još puno toga

Bavarin ovog proljeća u Dubrovnik dovodi vrhunski street food, super koncerte i još puno toga

Došlo je vrijeme otkrivanja događanja koja će ispuniti deset dana street food festivala Bavarin! Lazareti će od 5. do 14. svibnja 2023. definitivno biti pravo mjesto za sve one koji traže odličnu gastro ponudu, live nastupe ponajboljih domaćih izvođača, pomno osmišljene radionice uz vrhunske domaće i strane profesionalce iz svijeta hrane, pića i umjetnosti te sadržaje za velike i male kreativce i ljubitelje kuhanja.

Koncerti, food kućice i najbolji domaći chefovi

Čast da otvori drugo izdanje Bavarina pripala je jednom od najdugovječnijih estradnih imena, Neni Belanu i njegovim Fiumensima (5.5.), a već sutradan dolazi istinska diva pop scene – Vanna (6.5.).

Dubrovčane i njihove posjetitelje zabavljat će i legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee’s (12.5.), jutarnji koncert vesele Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se tko drugi nego domaće snage – Silente (14.5.)

Brojne radionice za velike i male

Što se tiče kulinarskih radionica, uvijek dobro posjećene nedjeljne objede vodit će Gorana ‘Goge’ Milaković iz popularnog splitskog Missy B. bistroa i Robert Predrag Žmire iz izvrsnog trogirskog restorana Mare (7.5). Spravljanju slastica male i velike će podučavati pretendent na titulu Masterchefa – Leo Jurešić (10. i 11.5.), a kuhat će i najraspjevaniji među chefovima – Ivan Pažanin (14.5.).

Najavljene su još i brojne radionice za najmlađe koji će oslikavati svoju bursu za u spenzu pod vodstvom poznate dizajnerice Anamarije Asanović, odrasli će moći slikati na Kist&Pit radionici uz kamenice i Saint Hills vina, pokreće se i program Kino Bavarin s odličnim dokumentarnim, igranim i crtanim filmovima, a tražit će se i tko najbolje priprema tradicionalnu dubrovačku rozatu.

Stižu i najbolji svjetski barmeni

Direktor festivala Antonio Franić već je najavio kako posebni gosti dolaze iz Londona i to iz najboljeg svjetskog bara – Lyaness. Oni će održati poseban prezentacijski panel o svom baru koji je osvojio brojne nagrade, guest shift i radionicu s mladim barmenima i ugostiteljskim djelatnicima te će tako Bavarin na ovaj način doprinijeti ovoj važnoj i prosperitetnoj grani našeg ugostiteljstva i turizma.

Drugu godinu zaredom, Bavarin ima i plemeniti cilj te nastavlja suradnju sa Zakladom Marina Čilića koja je humanitarni partner festivala.

LYANESS

Deset dana zabave u Dubrovniku

Podsjetimo, ovako bogat program prati prvenstveno odlična ponuda hrane za koju su zaslužni: Restaurant Mare iz Trogira, bistro Missy B. iz Splita, zadarski Picnic Mingle &Fun, zagrebački Beg’s plant based street food, slastice ponajbolje pastry chefice Tee Mamut i dubrovački Edulis Oyster bar koji će se po prvi put predstaviti, kako ponudom kamenica, tako i svojim burgerom od kozica, tuna tacos tartarom, a kao must try jelo navode pohane mušule u tortilji.

Vraća se tako omiljena Gogina Koka u korpiću, Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov nagrađivani burger, popularna Begova plant based jela, a Tea Mamut obećala je nova slatka iznenađenja iz svoje O’š kolač? manufakture.

Sretni smo što se vraćamo dubrovačkoj publici koja je naš street food festival prošle jeseni prihvatila s dobrodošlicom i odobravanjem. U gradu koji ne priznaje ništa lošije od najboljeg i gdje su kriteriji izvrsnosti za hranu i ugostiteljstvo tradicionalno na jako visokoj razini, koncept i sadržaj Babarola je naišao samo na odobravanje i zbog toga smo jako ponosni. Možemo reći da nas čeka još bolje i bogatije izdanje, da smo mislili na sve generacije i da jedva čekamo da Bavarin počne. Lazareti kao povijesna žila kucavica dubrovačke baštine sljedećeg mjeseca bit će nezaobilazna lokacija za jelo, zdravicu, edukaciju i stvaranje najljepših uspomena, a sve to dok oko vrata nosite svoj bavarin, babarol ili kako god zvali onaj predmet koji je postao i naziv najsadržajnijeg street food festivala. Vidimo se!, poručio je direktor festivala Antonio Franić.

Antonio Franić

Bavarinova karavana ovog proljeća doslovno ne spava i tražena je po cijeloj Hrvatskoj. Već ovog vikenda Bavarin i njegovi food prijatelji gostuju u Rovinju na renomiranom Weekend food festivalu nakon čega slijedi desetodnevni posjet Dubrovniku. Potom se ‘vraćaju kući’ u Trogir gdje će se održati čak jedanaest dana Babarola (trogirska riječ za ono što se bebama stavlja oko vrata dok jedu) s jednako dobrim sadržajem. Nakon toga, tko zna…!

Foto: Franko Kelam/Damira Kalajžić/press

Učitati još
Zatvori