Banana Creme Brulee: Sa smo par sastojaka do hit deserta koji će impresionirati sve prisutne
Banana Creme Brulee: Sa smo par sastojaka do hit deserta koji će impresionirati sve prisutne

Banana Creme Brulee: Sa smo par sastojaka do hit deserta koji će impresionirati sve prisutne

U moru slastica koje svakodnevno viđamo na društvenim mrežama, ponekad se pojavi desert koji izgleda kao da je došao iz neke tropske bajke. Recept koji je trenutačno hit na društvenim mrežama donosi nam upravo to – jednostavnost u pripremi, a raskoš kada su u pitanju okus i tekstura.  Danas vam donosimo recept za karamelizirane banane punjene aromatičnom kremom od kokosovog mlijeka, vanilije i ruma, sa zlatno hrskavom koricom, odnosno, Banana crème brûlée.

Savršen je spoj kremastog i hrskavog, svježine i slatkoće. Za ovaj desert ne trebate ni skupe sastojke ni sate pripreme, već samo malo kreativnosti i volje za eksperimentiranjem. Idealan je za ljetne večeri na terasi, a lako će postati i vaša nova omiljena poslastica.

Banana Creme Brulee

Za 2 banane:

  • 2 banane
  • malo smeđeg šećera (za karamelizaciju)
  • 1 mahuna vanilije
  • 1/2 l kokosovog mlijeka
  • 1 čep tamnog ruma
  • 15 g gustina (ili 30 g ako se koristi 1/2 L tekućine nakon cijeđenja)

Priprema:

  • Banane prerežite po dužini, kao da radite mali čamac kojem skinete “poklopac”. Sačuvajte unutrašnjost i karamelizirajte je u tavi sa smeđim šećerom i izgrebanom mahunom vanilije.
  • Zatim sve podlijte s tamnim rumom. Dodajte kokosovo mlijeko, lagano zgnječite banane da se sjedine s mješavinom i pustite da krčkaju pet minuta.
  • Procijedite sve kroz cjediljku (ili gusto sito) kako bi uklonili višak banane.
  • Vratite kremu u tavu, dodajte gustin, promiješajte i zagrijavajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.
  • Napunite polovice banana dobivenom kremom i stavite ih u hladnjak na 3 sata.
  • Prije posluživanja, pospite banane smeđim šećerom i upotrijebite kuhinjski plamenik da stvorite hrskavu koricu – crème brûlée.
Učitati još
Zatvori