Savršen ljetni deset: baklava sendvič sa sladoledom

Savršen ljetni deset: baklava
sendvič sa sladoledom

@halalfoodlondon

Slastičarnice se gotovo cijele godine pripremaju za ljetnu sezonu. U želji da turistima ponude nešto sasvim novo, što nitko drugi nema mnoge su i uspjele. Međutim, doći s idejom koju već netko nije predstavio težak je zadatak. No, jedna perzijska slastičarnica u srcu Londona dokazala je da je sve moguće uz dobar tim i malo kreativnosti. Zavirite na baklava sendvič, desert slastičarnice Darlish koja je ujedno i omiljena stanica za predah od vrućina u Covent Gardenu.

Baklava sendvič

@darlishicecream

Porijeklom iz Turske, baklava je desert koji je svoje inačice doživio u gotovo svim okolnim zemljama. Kod nas je najpoznatija ona s orasima, a u zemljama Istoka se pak najčešće radi baklava s pistacijom. Bez obzira na varijantu istinski ljubitelji ove delicije voljet će ju u svakoj kombinaciji. S obzirom na to da se radi u slojevima, prelivena je šećernim sirupom može se reći da je riječ o poprilično kaloričnim zalogajima. No, kako ju ne biste povezivali samo sa zimskim desertom, perzijska slastičarnica u Londonu odlučila je napraviti mali zaokret. Osim klasičnih baklava u ponudi imaju desetak vrsta sladoleda na kuglice, ali i u pakiranjima za van.

Perzijska slastičarnica Darlish

@thefoodfighters_

Beskrajna mašta i kreativnost slastičara, ali i cijelog kreativnog tima rezultirala je novim specijalitetom koji je osvojio sve turiste. Baklava sendvič poslužuje se u čašicama za sladoled, a kuglica aromatičnog sladoleda se poslužuje između dvije šnite baklave. Iranski sladoled poznat je po punoći okusa, a izrađuje se od svježeg mlijeka i punomasnog vrhnja. Raskošne boje postižu se dodavanjem ruže, šafrana, tahinija, pistacija i drugih orijentalnih sastojaka pa su uz to i 100% prirodni.

@hungrydudettelondon

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori