Spoj bagel sendviča i krafne je nova slastica koju morate probati u Zagrebu

Spoj bagel sendviča i krafne je nova
slastica koju morate probati u Zagrebu

Hibridi u svijetu slastičarstva više nisu neobična stvar. Preko cronuta koji spaja croissant i donut, cruffina koji je rezultat croissanta i muffina, duffina koji pak donosi najbolje od donuta i muffina, “križanci” su nerijetko donijeli veliku slavu svojim kreatorima (uzmimo samo za primjer tvorca cronuta, Dominiquea Ansela) i slastičarnicama ili pekarama u kojima su nastali. O njima se pisalo, njihova se mjesta nastanka pohodilo, a neki su stigli i do Hrvatske.

Bagel + krafna = brafna

Prvi je bio cruffin kojeg je predstavila zagrebačka Korica i ubrzo dobila pravi bestseller s čijim se okusima igraju svake sezone, a novost u gradu je i jedna sasvim nova kreacija Bagel & Lobster Barra – brafna.

U svojoj su ponudi do sad imali slane varijante bagel sendviča, a proljeće je na njihov menu donijelo spoj bagel sendviča i krafne. Brafne punjene lemon curdom s pistachio preljevom te posipom od meringe i korice naranče ili s namazom od kikirikija i domaćim džemom od borovnica, glazirane preljevom od čokolade i kikirikija, samo su dio izbora za sve ljubitelje slatkog. Što sve imaju u ponudi doznajte u Jurišićevoj 2a i zasladite tjedan pred nama!

Foto: Bojan-Haron Photography

Učitati još
Zatvori