Artističke pite pastry chefice Lauren od kojih rastu zazubice

Artističke pite pastry chefice Lauren
od kojih rastu zazubice

@lokokitchen

Svijet gastronomije oduvijek volimo pratiti, jer i sami volimo kuhati i fino jesti. Trendovi se mijenjaju iz mjeseca u mjesec, a zbog društvenih mreža unazad nekoliko godina potpuno su se promijenila pravila ‘igre’. Kako kuhamo, dekoriramo hranu i stiliziramo tanjure… Postalo je svojevrsno natjecanje među blogerima i chefovima koji koriste online platforme. Lauren Ko je simpatična pastry chefica iz grada Seattle, a proslavila se svojim radom koji uključuje artističke pite. Ne, ne radi se o umjetninama i dekoracijama već o slasnim delicijama od kojih nam rastu zazubice već na prvi pogled.

Artističke pite poznate chefice

@lokokitchen

Pripremiti pitu nije teško. Dapače, upravo je to delicija koju tijekom cijele godine volimo peći za razne prilike. No, pite chefice Lauren nisu baš one koje vidimo u izlozima gradskih slastičarni. Po čemu se razlikuju? Hrskavi gornji sloj, poznatiji kao ‘crust’ čini ih pravim remek djelima. Iako su sastojci sasvim uobičajeni i svi ih imamo u kuhinji, za pripremu jedne ovakve ipak su potrebne spretne i iskusne ruke.

Vježbom do savršenstva

@lokokitchen

Cijela priča započela je, baš kao što i svaka dobra priča započinje – slučajno. Prije godinu dana svoje prve pite podijelila je na Instagram profilu @lokokitchen i sasvim očekivano, doživjela veliki interes javnosti. Brojni lajkovi i komentari uskoro su ju motivirali da kućni hobi pretvori u posao i tako su nastale divne artističke pite. Svaka ima neku svoju čar, apstraktni dizajn, rustikalni stil ili pak geometrijski ‘crust’? Poznata chefica voli eksperimentirati s kombinacijama boja, tekstura i oblika pa inspiraciju pronalazi posvuda – u arhitekturi, časopisima i naravno, kuhinji.

Učitati još
Zatvori