Posjetile smo Arigato, novi japanski restoran u Zagrebu u kojem se već traži mjesto više

Posjetile smo Arigato, novi japanski restoran u Zagrebu u kojem se već traži mjesto više

Arigato, jednostavan način za reći “hvala” u Japanu, prigodno je ime novog japanskog restorana u srcu Zagreba. Simpatičan Arigato već je u prvih nekoliko dana od otvaranja dobio pozitivne kritike i pozicionirao se vrlo visoko na food karti Zagrepčana. U ugodnoj atmosferi i odličnoj hrani uživaju gosti svih dobi, a već se traži i koje mjesto više. Vlasnik je gospodin Soichiro iz Japana, koji iza sebe ima zavidno restoransko iskustvo stečeno u New Yorku. Posjetile smo Arigato, degustirale meni i popričale s voditeljem, Sašom Radošem.

Dašak Japana u Zagrebu

Arigato je bistro koji dobrom, sažetom ponudom i umjerenim cijenama ima cilj postati prepoznato mjesto za ugodan ručak, poslovni i privatni, ali i mjesto za romantičnu večeru ili druženje nakon radnog tjedna.

Vlasnik restorana Arigato, gospodin Soichiro Minami, došao je u Zagreb nakon 20 godina rada u New York-u gdje je živio sa svojom obitelji, sinom i suprugom koja je porijeklom Zagrepčanka. Tako je i započela njegova veza s Hrvatskom u koju dolazi već preko 20 godina. Prije 2 godine se rodila ideja o trajnom preseljenju u Zagreb te osnivanjem privatnog posla koji se temelji na njegovom velikom ugostiteljskom iskustvu. Naime, gospodin Minami je u New Yorku godinama radio na restoranskim projektima koji su se temeljili na tradicionalnoj japanskoj kuhinji. Stečeno iskustvo i praćenje trendova potaknulo je želju za otvaranjem takvog tipa lokala u Zagrebu. Nakon dvije godine potrage za adekvatnim prostorom te obukom osoblja – otvoren je Arigato. Sinergijom vlasnika i voditelja, iskustvom i ozbiljnim pristupom poslu namjera je dugoročno se etablirati na zagrebačkoj gastro sceni.

Za uređenje i ambijent su zaslužni vlasnik Soichiro Minami i voditelj Saša Radoš, koji su suglasni u filozofiji minimalizma i decentnih detalja koji stvaraju toplinu prostora.

Za veće grupe ili privatne proslave moguće je rezervirati i cijelu odvojenu prostoriju, a osim u restoranu hrana se može naručiti preko dostavnih servisa, ili pak organizirati catering.

Ponuda hrane i pića

Ponuda jela zasniva se na tradicionalnoj japanskoj kuhinji koja ima cilj promovirati zdravu prehranu. Svugdje poznata japanska dugovječnost ima osnovu u prehrani fermentiranim namirnicama, stoga je Arigatova želja promovirati taj tip prehrane. U planu je mijenjati meni periodično, s obzirom na širinu japanske kuhinje, ali istovremeno ostati u okvirima zahtjeva restoranske potražnje i trendova. Prvi meni, koji je trenutno u ponudi, pomno se pripremao i namjera je bila ponuditi japanska jela koja su dijelom poznata domaćoj publici.

Gyoza

U ponudi se ističe tradicionalni japanski ramen, ponuda donova, tempura, gyoza. Osnovne namirnice poput ribe, mesa i tofu-a nabavljaju od domaćih proizvođača, ostale dijelom iz specijaliziranih dućana iz inozemstva, dok se određene namirnice naručuju iz Japana, što je zahtjevno s obzirom na određene poteškoće u transportu zbog situacije s pandemijom.

Tempura
Ramen
Puding od crnog sezama

Vinska karta je osnova ponude koju su kompletirali s okusima hrane, u ponudi je širok izbor vina na čaše. U suradnji sa sommelierom odabrana je širu paleta vina, uglavnom domaćih proizvođača. Isto tako u ponudi je više vrsta sakea, najpopularnijeg japanskog alkoholnog pića. Uskoro slijedi i proširenje ponude s japanskim matcha čajem koji će biti poslužen na tradicionalan japanski način, te koktelima na bazi sakea.

Arigato se nalazi na adresi Berislavićeva 18. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote, od 11 do 23h, a za rezervacije možete zvati na broj 014633543. Sve novosti možete pratiti na službenom Instagram profilu.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori