Staklenka puna dobrih sastojaka – brzi obrok koji ne šteti zdravlju

Staklenka puna dobrih sastojaka – brzi
obrok koji ne šteti zdravlju

Sigurno je i vas glad uhvatila u trenutku kada ni hladnjak ni kuhinja, pogotovo ona domaća, nisu bili u blizini. U takvim se situacijama često odlučujemo posjetiti najbližu pekaru ili fast food kiosk. Iako su nas učili da brzi obroci nisu najbolji izbor, teško im je odoljeti zbog njihove privlačnosti i ugodnog okusa koji veseli naše okusne pupoljke. U potrazi za brzim obrokom koji ne šteti vašem zdravlju, staklenka s povrćem zvuči kao odlična ideja, zar ne? Zašto je ona odličan izbor za zdravi snack, pitali smo i diplomiranu dijetetičarku Tanju Čresnovar:

„Nezdrav način prehrane poput bureka, pizza, kebaba, kroasana sadrži visoki udio zasićenih masti, soli i vrlo malo hranjivih sastojaka, što dugoročno dovodi do pretilosti, kardiovaskularnih bolesti i drugih stanja. Nakon takvog, energetski bogatog i nutritivno lošeg obroka koji jako opterećuje naše tijelo, osjećamo se umorno, pospano i bez volje za radom. S druge strane, zdrav obrok s više povrća pomoći će nam da se osjećamo bolje i vitalnije te puni energije.”

Eksperimentirate li? Što kažete na kombinaciju crnih maslina i slanutka?

Rado ćemo vam pomoći oko sjajnih ideja i pravilnih odabira u trenutcima kad vam je potrebna nova snaga. Argeta je za tu priliku kreirala odlične Hummus namaze. Probali smo ih i možemo reći da su savršeni u borbi protiv gladi. Tri različita okusa koja vas svakoga dana mogu odvesti u neki, sasvim drugi svijet. Namazi su punog okusa, zanimljive teksture i odličan izvor vlakana. Ako ne znate što ćete jesti za užinu u narednim danima, savjetujemo vam da probate omiljene Argeta Hummus namaze koji mogu nadomijestiti cijeli obrok.

„Znate li da boja povrća otkriva njegov sastav hranjivih tvari i zaštitnih svojstava? Tamno zeleno povrće bogato je željezom, kalcijem i vitaminom K, a narančasta boja povrća govori da se u njemu nalazi beta-karoten, koji između ostalog, štiti naše oči i obnavlja našu kožu. Temelj zdrave prehrane svakako je raznolika i uravnotežena prehrana. Raznolikošću hrane i duginim bojama na tanjuru pružamo svom tijelu sve hranjive tvari koje su mu potrebne za nesmetano funkcioniranje. Pored bjelančevina, nezasićenih masti, vitamina i minerala važni su i visokokvalitetni ugljikohidrati, uključujući dijetalna vlakna. Oni produžuju sitost, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sustav, snižavaju šećer i masnoću u krvi.”

To što je u hladnjaku, ne znači da je svježe

Argeta Hummus namaze ne možete pronaći u hladnjaku, zato ih nemojte tamo ni tražiti, samo će vam postati hladno… Iako većina ljudi vjeruje da su proizvodi u hladnjaku bolji, svježiji i bez konzervansa, to nije uvijek slučaj. Argeta Hummus namaze lako ćete pronaći na redovnoj polici, gdje svojim živopisnim nijansama stvaraju raznobojnu pozadinu. Ali bez brige. Iako nisu u hladnjaku, ne sadrže konzervanse, već limunov sok za trajnost. Hummus namaze postavili smo na obične police jer uvijek razmišljamo izvan okvira – u njima možete uživati ​​u bilo kad i bilo gdje, na sobnoj ili na niskoj tempreraturi.

„Očuvanjem hrane usporavamo razvoj mikroorganizama, sprječavajući kvarljivost hrane i povećavajući njezinu stabilnost. Konzervansi, koji se nalaze na većini polica, proizvode se industrijski i klasificiraju se kao aditivi. Alternativa industrijski proizvedenim konzervansima su prirodne tvari poput limunovog soka koji je bogat vitaminom C. Njegova prisutnost čuva svježinu, boju i druga osjetilna svojstva proizvoda.”

Hummus namazi su bez, pa budite i vi

Bez? Bez čega? Bez briga, to je sigurno! Argeta Hummus namaze odlikuje oznaka »BEZ«. Ona garantira da namazi ne sadrže konzervanse, pojačivače okusa, umjetne boje i gluten. Potpun su prirodan i jednostavan obrok koji se odlikuje pažljivo biranim sastojcima. Napravljeni su na bazi slanutka i raznih kombinacija povrća, od crnih maslina do crvene paprike. Pronađite svoj omiljeni okus već danas i uživajte u nečem drugačijem tijekom sljedećeg obroka.

„Čitajući deklaraciju na hrani, potrošač se informira, identificira i odabire odgovarajuću hranu. Sve naznake na deklaraciji daje proizvođač. Važne informacije su sastojci i prehrambena vrijednost hrane. Mnogo puta ispod sastojaka čitamo duge redove manje ili više razumljivih riječi i E-jeva koji ne donose ništa pozitivno za naše zdravlje. Stoga odabiremo proizvode koji se sastoje od osnovnih namirnica i bez dodatnih aditiva. Argeta Hummus namazi također su bez glutena pa u njima mogu uživati i osobe s alergijom ili intolerancijom na gluten te celijakičari.”

Kliknite ovdje i odaberite svoj omiljeni okus.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori