Niste uživali u pravoj kavi, ako ju dosad niste napravili na jedan od ova 3 načina

Kava je mnogima omiljeni napitak bez kojeg je, onima koji ju vole, teško zamisliti život. Uz šalicu omiljenog toplog napitka se budimo, ona nam pomaže održati koncentraciju na poslu, pijemo ju kod kuće, u kafićima, uz nju se družimo s prijateljima, pijemo ju onako s nogu ili u njoj uživamo satima kad nam obaveze to dopuste. Ukratko, kava je svim kavopijama omiljeni suputnik u svakoj prilici i u svako doba dana.

Buđenje uz kavu je mnogima jedina opcija i motivacija za ustajanje iz kreveta jer jutra su jednostavno ljepša uz šalicu omiljenog toplog napitka i teško je bez nje zamisliti početak dana. Ispijanje kave omiljeni je jutarnji ritual za koji ćemo uvijek naći vremena dok se spremamo za posao i sve obaveze koje nas čekaju taj dan. Užurbana svakodnevnica ostavlja nam malo vremena da se posvetimo sebi, a upravo nam ispijanje jutarnje kave donosi tih 5 minuta za sebe.

S kavom krećemo u dan

Iako se u prošlosti dvojilo oko toga kako kava utječe na zdravlje, mnogobrojna istraživanja posljednjih godina dokazuju njene pozitivne strane. Da nabrojimo samo neke: kava smanjuje glavobolju, podiže raspoloženje, razbuđuje, povećava koncentraciju i mentalne sposobnosti. Zato je mnogima važno da je ona prva jutarnja kava najkvalitetnija jer će nam pomoći da se razbudimo, profunkcioniramo i pripremimo se za novi radni dan. Ujutro je za razbuđivanje dobra navika piti minas kavu, crnu ili s mlijekom. Prepoznatljiva Arabescina Minas mljevena kava poznata je po svojoj tradicionalnoj i posebnoj recepturi, a jamči šalicu punu ljubavi namijenjenu svima koji su odani starim i domaćim okusima, ali i mlađim generacijama koje će kvaliteta i intenzitet ove kave jednostavno osvojiti.

Tri načina pripreme Arabesca kave

Arabesca kave proizvode se po posebnim recepturama visokokvalitetnih mješavina najfinijih kava kontroliranog podrijetla, a svojom bogatom aromom jamče vrhunski užitak. Inzistiranjem na kvaliteti, Arabesca godinama vodi računa o trendovima, navikama i željama potrošača. Kao odgovor na dobiveno povjerenje kroz godine razvija i prilagođava recepture kako bi prepoznatljiv ritual ispijanja Arabesca kave bio poseban. Vrhunska kvaliteta proizvoda i upoznavanje kulture ispijanja kave kroz bogate okuse i mirise osnovna je misija Arabesce jer postoji mnogo priprema kave, ali jedna je Arabesca. A nju će voljeti baš sve generacije!

Kako ju možete pripremati svakog dana? Ovo su 3 Arabesca prijedloga:

1. U džezvi zakuhajte vodu, dodajte Arabesca kavu, promiješajte i nastavite zagrijavati do podizanja pjene.

 • Zakuhajte vodu
 • Dodajte željenu količinu Arabesca kave
 • Promiješajte
 • Zagrijavajte do podizanja pjene

2. Ulijte vodu u džezvu, zakuhajte je i odlijte jednu šalicu vode. Dodajte željenu količinu Arabesca kave i šećera, promiješajte, pustite da zakuha do podizanja pjene i ulijte šalicu odlivene vode.

 • Stavite Arabesca kavu u džezvu
 • Ugrijte da pusti aromu
 • Prelijte vrućom vodom
 • Zakuhajte do podizanja pjene

3. Stavite Arabesca kavu u džezvu, kratko je ugrijte da pusti aromu, prelijte vrućom vodom i zakuhajte do podizanja pjene.

 • Ulijte vodu u džezvu
 • Zakuhajte i odlijte jednu šalicu vode
 • Količina Arabesca kave i šećera po želji
 • Promiješajte i pustite da zakuha
 • Ulijte šalicu odlivene vode

Foto i video: Arabesca

0