Zašto se svaki put zaljubimo u Anthonyja Bourdaina i njegove emisije?

Zašto se svaki put zaljubimo u Anthonyja
Bourdaina i njegove emisije?

Kada smo ga prvi put gledali u Anthony Bourdain: No Reservations 2009. godine, jednostavno nismo mogli, a da se ne zaljubimo u lik i djelo Anthonyja Bourdaina. Te godine izašle su tri epizode – Thailand, Čile i Sardinija. trebalo je cijele dvije godine da se serijal nastavi tako da je 2011. godine objavljeno ostalih petnaest epizoda. No, te tri bile su dovoljne da Bourdain stekne hordu obožavatelja koji su požrtvovno pričekali do 2011. godine kako bi zajedno s njim nastavili kulinarsko i gastronomsko putovanje svijetom. A to putovanje postaje sve bolje i bolje što godine, no i destinacije, prolaze.

Anthony Bourdain: I Eat. I Write. I Travel.

Nakon što je proputovao svijet i isprobao mnogima nezamislive ili teško dokučive okuse i arome, Anthony je nastavio svoj TV gastronomski pohod emisijama The Mind of a Chef, Anthony Bourdain Presents: RAD Stories te dokumentarnim filmovima Jeremiah Tower: The Last Magnificent iWasted! The Story of Food Waste. Po prirodi prvenstveno putnik, chef, pisac i novinar, uhvatio se producentskog posla i kreirao neke od kultnih epizoda i scena gastronomskog svijeta.

Svi oni koji nikada nisu niti težili putovanjima, otkrivanju novih i drugačijih kultura te čak niti sebe nisu mogli zamisliti u kuhinji s kuhačom u ruci, nakon nekoliko epizoda sigurno su se ulovili kako pretražuju internet za destinacije rangirajući ih prema kulinarskoj i gastronomskoj kulturi, a i sigurno su im pritom bila otvorena barem tri do pet tabova s odabranim kulinarskih priborom i posuđem za kuhanjem spremnim za kupnju u virtualnim košaricama web shopova.

No zašto ga zapravo volimo? Zašto ga toliko ljudi, gledatelja zapravo vole? Sigurna sam da ćemo se svi složiti oko nekoliko razloga. Nabrojat ću vam ih:

Brutalno je i direktno iskren.

Iznimno je duhovit.

Jednako pristupa i ocjenjuje street food hrani na koju naleti na ulicama gradova i sela tijekom putovanja i onoj koju kuša u restoranima. On jednostavno ne pravi razliku, jedino mu je bitna kvaliteta pripremljenog jela. Od tuda dio naziva No Reservations njegovog prvog serijala.

Sve su ovo razlozi zašto se veselimo svakom njegovom novom radu. Trenutno smo zakačeni na The Mind of a Chef, a posebno se veselimo novoj seriji Christiane Amanpour: Sex & Love Around the World koju, uz slavnu novinarku, potpisuje i naš omiljeni Anthony Bourdain.

Foto: Anthony Bourdain: No Reservations

Učitati još
Zatvori