Jeste li za kolač s gin tonicom ili mojitom?

Jeste li za kolač s gin
tonicom ili mojitom?

Što je vikend bez čaše omiljenog alkoholnog pića ili kriške kremaste, sočne torte? Ovog vikenda se potpuno razmazite i prepustite sitnim užitcima. Sve najdraže sastojke umiješajte u desert za prste polizati. Zamijesite omiljene kolače i dodajte im najdraža alkoholna pića kako bi svi ti ljetni okusi bili još zabavniji. Mislili smo na sve vaše prijatelje različitih ukusa pa vam donosimo izbor najzanimljivijih i najukusnijih torti s dodatkom najpopularnijih alkoholnih pića. Vi samo morate odabrati recept koji vam najviše odgovara. Ukoliko ste ljubitelj gin tonica, pobrinite se da na vašem stolu ovoga vikenda bude gin tonic torta od naranče. Za ljubitelje mojita idealan je mojito cheesecake. Oni koji ipak više vole Baileys uživat će u Baileys Nutella tiramisu kockama. A možete organizirati i salsa večer uz piña colada pitu. Pivoljupci će si popraviti večer uz čokoladni kolač od piva koji može poslužiti i kao odličan dodatak nedjeljnoj nogometnoj večeri. U nastavku donosimo recepte za svačiji ukus.

Cheesecake od naranče s gin tonikom

  • 200 g mljevenih keksa
  • 100 g maslaca
  • 500 g kremastog sira
  • 25 g šećera u prahu
  • 50 ml gina
  • 1 čajna žličica iscijeđenog soka od naranče
  • korica 1 naranče
  • 100 grama bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja

Pomiješajte kekse i otopljeni maslac i natapkajte u kalup pa potom ohladite u hladnjaku. Izmiješajte krem sir, šećer, gin, narančib  sok i naribanu koricu naranče. Rastopite na pari bijelu čokoladu i ohladite je prije nego što je umiješate u kremu od sira. Nakon što dobro promiješate kremu od sira i bijelu čokoladu namažite je preko podloge od keksa i dobro ohladite.

Pita Piña Colada

  • 300g brašna
  • 80g šećera
  • 150g maslaca
  • 2 žlice milerama
  • malo soli
  • 500g ananasa
  • 500ml coconut cream ili kokosovog mlijeka
  • 4 žlice ruma
  • 10 žlica šećera u prahu

Tijesto od brašna, šećera, maslaca, milerama i soli ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.

Umesiti testo od brasna, secera, maslaca milerama i soli. Tijesto ostaviti u frizider pola sata. Umiješajte ananas i šećer u prahu s coconut creamom i rumom. Dodajte još 5 žlica šećera u prahu. Nauljite protvan i obložite tijestom preko kojega nanesite kremu i na sve složite kolutove ananasa. Pitu pecite na 180 stupnjeva.

Mojito cheesecake u čašicama

  • 220g mljevenih keksa
  • 70g maslaca
  • 200g svježeg sira
  • 450g mascarponea
  • 3 limete
  • nekoliko listića mente
  • 100g šećera
  • 4 žlice bijelog ruma
  • šlag

Mljevenim keksima dodajte rastopljeni maslac pa tu smjesu žlicom ubacite u čašice. Ostavite u hladnjaku oko 2 sata da se podloga za cheesecake stisne. Pomiješajte šećer i vodu i zagrijte na laganoj vatri. U zašećerenu vodu dodajte naribanu koricu i sok od limete, mentu i bijeli rum. Izmiksajte svježi sir i mascarpone pa tu kremu stavite preko podloge s keksima i sve zajedno ohlasdite u hladnjaku. Za to vrijeme napravite šlag i dodajte ga na vrh cheesecake mojito čašice i ukrasite listićima mente. Osvježite se uz čašu domaćeg mojita koji tako pristaje ovim slasnim zalogajima.

Čokoladni kolač s pivom

  • 4 jaja
  • 220g maslaca
  • 300g šećera
  • 400g brašna
  • 70g kakao praha
  • 4 dl piva
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100g tamne čokolade

Miješajte rastopljeni maslac i šećer dok ne nestanu grudice. Dodajte jedno po jedno jaje. U drugu posudu sipajte kakao prah i pivo dok smjesa ne postane glatka. Pomiješajte sa smjesom od jaja, dodajte brašno i sodu bikarbonu. Iscjeckajte čokoladu na male komadiće i ubacite u smjesu koju potom izlijte u protvan obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Ukoliko jako volite čokoladu, dodajte još 100g za glazuru. Rastopite je s malo ulja i prelite preko čokoladnog biskvita.

A post shared by Lindsay (@loveandoliveoil) on

Nutella & Baileys tiramisu

  • 400 g piškota
  • 0,5 litre  kave
  • 1 dcl Baileys likera
  • 0,5 dl ruma
  • 500 g sira mascarpone
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 3 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 2 velike žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g nutelle

Skuhajte i ohladite crnu kavu u koju potom dodajte Baileys i rum. Odvojite 3 žumanjka od bjelanjaka pa dodajte još 1 cijelo jaje, šećer i vanilin šećer. Nakon toga ubacite mascarpone sir i sve izmiješajte u homogenu smjesu. Posebno umutite slatko vrhnje pa onda ubacite u prethodnu smjesu. Prepolovite smjesu i u jednu polovinu dodajte Nutellu. Kolač slažite u kalup, a počnite s piškotama koje prethodno umočite u mješavinu kave i alkohola. Na njih nanesite smjesu bez Nutelle pa naslažite piškote i završite sa smjesom u kojoj je Nutella. Pospite kakao prahom.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori