Kvart je jučer dobio novi okus, a Zagreb je dobio novu afterwork adresu. i to na jednom od svojih najsimpatičnijih trgova. Aftertaste na Kvatriću otvorio se u četvrtak, 11. rujna, i već prve večeri pokazao da će postati nezaobilazno mjesto gradske scene u sljedećih 10 dana.
Sunčani četvrtak, gužva na trgu, mirisi hrane u zraku i ritam glazbe – Kvatrić je doslovno živnuo: od redova pred Mrav burgerom, preko savršeno pečenih srdela i soparnika kod Petrusa, do mekanih bao buns-a iz Jelly fisha i zavodljivih plata Cheese bara, gosti su uživali i u čašama vina, hladnim pivima te maštovitim koktelima, dok se za dobru atmosferu se svojim nastupom pobrinula i Laura Miletić.
Aftertaste je već na otvaranju pokazao da je urbana afterwork priča, mjesto gdje dolaziš na čašu, a ostaneš do dugo u noć.
Program za vikend
- Petak, 12. rujna od 16h – DJ program i urbani ritmovi su savršeni afterwork scenarij za službeni početak vikenda
- Subota, 13. rujna od 12h – brunch na suncu, muziku pušta Antonio Žuža iz Petog kupea, a uz regularnu ponudu tu su i svježe kamenice te pjenušac, te gostovanje dečkiju iz SPUD BUDa.
- Nedjelja, 14. rujna – Aftertaste se pobrinuo za tvoj nedjeljni ručak na suncu: nema kuhanja, nema žurbe – samo uživanje. Na meniju je mirisni odojak s francuskom salatom te gostovanje dečkiju iz SPUD BUDa
Aftertaste je urbana priča koja spaja sve što volimo: opušten brunch pod suncem, afterwork piće koje se produži do kasno i atmosferu koja podsjeća da Zagreb zna biti itekako živ i šarmantan. Ovaj vikend, uz već navedenu ponudu, Aftertaste donosi i DJ setove, pjenušac, kamenice i dobro društvo – dovoljno razloga da poslije placa produžite na Kvatrić. U nastavku donosimo sve što vas čeka na Aftertaste-u!
Tri vinska bara
Svi ljubitelji vrhunskih vina i oni koji su početkom ljeta rado odlazili u Vinski grad na Tuđmancu uživat će u vrhunski probranim vinima na tri tematska vinska bara. Prvi je SAFE BET BY VINART sa selekcijom hrvatskih najpopularnijih i najtraženijih mirnih vina, poput Štampar Sauvignona ili Muškata žutog, Cattunar Muškata ruža, Fakin Malvazije, Malvazije i Caldierosso vinarije Benvenuti.
Drugi bar je VINSKI TREZOR by SAŠA ŠPIRANEC koji će na Kvatrić dovesti neka od najprestižnijih vina na tržištu, ali po pristupačnim cijenama. Prilika je to da posjetitelji kušaju vina koja su rijetko dostupna na čašu, poput terana Santa Elisabetta vinarije Benvenuti koji se svake godine rasproda i prije izlaska na tržište, Ego Pošip koji se okitio Decanterovim zlatom te biseri poput Fakin La prima, Miloš Stalagmit, Grgić plavac.
Pjenušavi dio vinske ponude čini BUBBLE BAR sa selekcijom odabranih pjenušaca, šampanjaca i prosecca. Na kućici će se tako točiti Štampar Urban white, Royal Hill, Moet Chandon, Prosecco Villa Sandi Millesimato, Canard Duchene Leonie Brut i još mnoge vrhunske etikete.
Signature kokteli i craft pivo
Ljubitelje piva očekuju dva pivska bara, na jedan od njih stiže međimurska craft pivovara LEPI DEČKI, dok na drugi bar stiže vrhunsko hrvatsko craft pivo 5TH ELEMENT i ERDINGER – njemačka obiteljska pivovara s više od 130 godina tradicije.
Jedan od najpoznatijih hrvatskih barmena, Filip Lipnik – vlasnik zagrebačkog Blend Bara i osnivač Art of Bar Academy, na Kvatrić donosi svoje autorske koktele u kućici ART OF BAR BY FILIP LIPNIK. Osim Lipnika, vrhunsku listu koktela priprema i COCKTAILS BY DOMAGOJ CIMERMAN, omiljene istarske spirite donosi ROSSI DESTILERIJA, dok će MARTINI ponovno očarati posjetitelje s hitom ljeta – Martini Fiero & Tonic koktelom.
Zalogaji za svako nepce
Za raznolikom ponudom pića ne zaostaje ni kreativna ponuda jela. Poznata ekipa iz kvarta JELLYFISH IN SPACE pripremat će svoje dobro provjerene specijalitete, MRAV BURGER zadužen je za najsočnije burgere u gradu, CHEESE BAR BY PRESIDENT na Kvatrić donosi selekciju vrhunskih sireva i plate bez kojih neće proći ni jedno druženje na Aftertasteu, a PETRUS BY TIN MILETIĆ priprema gastro klasike poput poljičkog soparnika, srdela na Ofyr grillu te još poneka iznenađenja. Gostovanje na ovom festivalu potvrdio je i SPUD BUD poznat po specijalitetu od krumpira radi kojeg su se već na festivalima stvarali redovi znatiželjnih posjetitelja.
Aftertaste bit će mjesto privlačno svakom ukusu, svakoj želji za opuštenim druženjem i bijegom od rutine nakon ljeta, nakon posla i nakon obaveza. Iza ovog festivala stoji iskusna ekipa iz Vinarta, poznata zagrebačkoj publici po organizaciji Vinskog grada, a ugostiteljima po renomiranom vinskom sajmu u Laubi.
Organizatori pripremaju i prigodan svakodnevni program koji će dodatno oživjeti ovaj zagrebački trg, stoga pozivaju da sve pratite na društvenim mrežama festivala — Facebooku i Instagramu. Radno vrijeme festivala bit će svaki dan od 16 do ponoći, a vikendom će zabava početi i nešto ranije.
Promo
Foto: PR