Centar Zagreba dobiva novi bar s jednim od najtrendi brunch jela na svijetu

Centar Zagreba dobiva novi bar s jednim od
najtrendi brunch jela na svijetu

Jedno od najtrendi jela za doručak i brunch u svijetu je već godinama açaí bowl, savršeno, osvježavajuće voćno jelo. Açaí bobice spadaju u superfoods, jednu od najzdravijih namirnica koje uopće postoje, a kod nas dolaze u obliku praha ili zamrznutog pirea od kojeg se rade prefine voćne zdjele. Inače bobice açaí-ja rastu kao plod palmi i rasprostranjene su najviše u Amazoni u Brazilu, no zbog svojih nevjerojatno zdravih svojstava izvode se u većinu zemalja svijeta.

U açaí bowlu se najčešće uz sam açaí poslužuje hrskava granola, svježe sezonsko voće i drugi dodaci poput maslaca od kikirikija, orašastih plodova, sjemenki, bobica ili komadića čokolade. U ovom bismo jelu mogli uživati doslovno svaki dan!

Oakberry Zagreb

Svjetski poznati brend lokala superhrane pod imenom Oakberry Acai Bowls prošle je godine u obliku franšize po prvi put stigao u Hrvatsku. U lipnju prošle godine otvorena je prva poslovnica u Splitu, a ove godine osim Zagreba slijede i Rovinj, Zadar i Dubrovnik! Popularan Oakberry je u Hrvatsku dovela Jasna Jakovljević, mlada Hrvatica rođena u Austriji, gdje je i živjela do prošle godine. Tijekom svog putovanja u Dubai naišla je na Oakberry acai bowls i nekoliko dana kasnije upoznala izvršnog direktora, pa je spletom okolnosti odlučila donijeti ovaj mega brend u svoju zemlju.

Misija Oakberry-ja je pružiti ukusno, prirodno i hranjivo iskustvo, ali istovremeno da je ono brzo i lako dostupno gostima. Cilj je promijeniti način na koji se percipira brza hrana. Açaí je 100% prirodan i veganski. Oakberry otvara prvu zagrebačku poslovnicu ove srijede, 4. svibnja u 11 sati na adresi Petrinjska 31, a radno vrijeme će biti od 8 do 20 sati.

Preporuka

Zatvori