

Ako mislite da ste u Parizu vidjeli sve, pričekajte dok ne zakoračite u ABRA patisserie, prvu stalnu slastičarnicu Tal Spiegela. Otvorena u lipnju 2025. u šarmantnom Maraisu, ABRA spaja grafički dizajn i slastičarstvo u jedan pravi doživljaj za oči i nepce. Tal Spiegel, rodom iz Tel Aviva, započeo je karijeru kao grafički dizajner, a danas svoj talent za estetiku prenosi u slastice. Njegov Instagram profil @Desserted_in_Paris prati gotovo 300.000 ljudi, a Spiegel tu kombinira vizualnu preciznost i neobične kolače. ABRA je konačni rezultat njegove ideje: mjesto gdje se dizajn i gastronomija spajaju.
Njegova slastičarnica ABRA Patisserie Paris inspirirana Bauhausom odiše minimalizmom i primarnim bojama, a staklo u kuhinji omogućuje posjetiteljima da gledaju slastičare u akciji dok kreiraju mala umjetnička djela. Ponuda je neobična i raznovrsna: croissant zataar, Pain Suisse s ricottom i malinama, Petit Beurramisu, Tarte citron/Presse-agrumes, te deserti pripremljeni pred gostima poput Mousse au chocolat i Malabija – tamna čokoladna mousse s coulisom od crvenog voća i hrskavim detaljima. Viennoiseries, cookies i specialty kave dodatno upotpunjuju iskustvo. Iako vizualno raskošni, svi kolači su iznenađujuće lagani i dobro izbalansirani, a cijene se kreću od 9 do 11 €.
ABRA Patisserie Paris je savršena destinacija za slatku pauzu, foto trenutak ili malu dozu estetike i sreće. Ljubitelji dizajna i fine hrane ovdje će pronaći inspiraciju, a svi ostali jednostavno užitak u originalnim i ukusnim slasticama.
Foto: Instagram (@abra.patisserie.paris)