48 Collagen Café novo je viralno mjesto i poslužuju kavu kakvu dosad sigurno niste probali
48 Collagen Café novo je viralno mjesto i poslužuju kavu kakvu dosad sigurno niste probali

48 Collagen Café novo je viralno mjesto i poslužuju kavu kakvu dosad sigurno niste probali

Pariz je odavno poznat kao jedna od najpopularnijih destinacija na svijetu. Bilo da volite modu, gastronomiju ili povijest, u Parizu imate što vidjeti. Njegova ljepota je u tradiciji, ali i sposobnosti da prate i diktiraju nove trendove. Osim što imaju hrpu viralni pekarnica s najfinijim pecivima i slasticama, sada smo naišli na još jednu cool lokaciju. U pitanju je 48 Collagen Café. Ako vam na prvu baš i nije prejasno o čemu se radi, sve je rečeno u imenu. Doslovno se radi o kafiću koji poslužuje pića s kolagenom. Futuristički je to i inovativni koncept koji je na dobrom putu da postane viralan.

 

Budućnost kave?

Kolagen je protein koji je našem tijelu potreban za izgradnju kostiju, kože, kose i noktiju. On je jedan od osnovnih gradivnih elemenata i zaslužan je za čvrstoću naše kože. Ipak, nakon 30. godine gubimo čajnu žličicu kolagena godišnje, a to znači da i naša koža postaje opuštenija. Zato postoje svi ti silni dodaci prehrani kao i kozmetika s kolagenom, a po novom i kolagenski kafić.

Amandine Fornot došla je na ideju za taj projekt upravo zbog važnosti kolagena u našem organizmu, ali i zbog vječite želje za mladolikošću. U početku se sve činilo vrlo izazovno, ali vrlo brzo njena zamisao postala je stvarnost. Danas je 48 Collagen Café jedinstveni kafić smešten u Parizu, i to u ulici 48 Rue Lafayette.

S obzirom na činjenicu da se količina kolagena smanjuje kako starimo, Amandine je došla na ideju da 48 Collagen Café postane must-visit mjesto koje će biti usmjereno na pružanje otpora starenju i to napitcima s kolagenom i raznim drugim sastojcima. Ovaj kafić postao je mjesto koje spaja ispijanje napitaka u ugodnosm društvu i ljepotu.

Beauty IN & OUT

Na karti pića su prije svega latte kave i smoothieji i baš svaki napitak ima karakteristično ime. Earth Latte, Love Latte ili Full Moon Latte, Joy Happiness ili Pure Élixir Aphrodisaqu, samo su neke od opcija koje možete probati. Dominantni sastojci su često spirulina, aktivni ugljen, kurkuma te mlijeka na biljnoj bazi. Zapravo svi oni pomodni sastojci o kojima često slušate i čitate od wellness influencera.

Uz sve, u ovom kafiću možete isprobati i red light therapy, odnosno masku za koju tvrde da svojim crvenim svjetlom povećava količinu kolagena i elastina u koži. Ona se može koristiti 12 minuta.

Ima li kolagenski kafić smisla?

48 Collagen Café u teoriji zvuči jako dobro, baš kao što odlično zvuče i kolagenski pripravci koji obećavaju bolju kosu, kožu i nokte. Činjenica je ipak da je kolagen golema molekula koju tijelo ne može apsorbirati te se izgubljeni kolagen ne može jednostavno zamijeniti novim kolagenom. Naprosto, kada unosimo kolagenske pripravke u organizam, naše tijelo kolagen razlaže na manje gradivne jedinice te one odlaze tamo gdje su našem organizmu potrebne. Sada kada smo to apsolvirali, odlaskom u ovaj kafić nećete izgubiti baš ništa, niti vam može štetiti, naprotiv, izgleda jako zabavno, ali ne trebate očekivati neke transformirajuće rezultate.

Foto: Instagram (@slmlmg, @yuliiaryzhkova)

Učitati još
Zatvori