Provedite vikend u prirodi na Festivalu Pjenušaca i Jagoda

Dani-pjenušca-i-jagoda_19

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi uzgajaju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina. Jaskanski kraj, okružen osunčanim brežuljcima, na kojima su se smjestila brojna obiteljska gospodarstva, izletišta, šume, zajedno sa našim najvećim bogatstvom, kristalno čistom izvorskom vodom, idealno je podneblje za ekološki uzgoj hrane i očuvanje tradicijskih vrijednosti.

Dani-pjenušca-i-jagoda_27

Festival Pjenušaca & Jagoda

Uoči svjetskog dana vina koje se obilježava 25. svibnja priprema se Festival Pjenušaca & Jagoda koji će se održavati  22. i 23. svibnja 2021. na otvorenome. Festival će se održati u dvorištima vinarija poznatih jaskanskih proizvođača pjenušaca koji sudjeluju u ovoj manifestaciji; R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda. U podrumnima i na obiteljskim gospodarstvima vinara na Plešivičkoj vinskoj cesti možete kušati vrhunska vina, ali i tradicionalnu domaću hranu te uživati u prekrasnoj prirodi i brojnim dodatnim sadržajima.

Dani-pjenušca-i-jagoda_11
Dani-pjenušca-i-jagoda_12
Dani-pjenušca-i-jagoda_14
Dani-pjenušca-i-jagoda_20

Otkrijte najbolja pjenušava vina

Vinarije će biti otvorene u subotu i u nedjelju, od 10 do 21 sat. Dolazak je potrebno najaviti vlasnicima odabrane vinarije, a u sklopu istog imat će prilike kušanja pjenušaca i jagoda po promotivnoj cijeni od 20 kuna. Obavezno je poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ovo je prilika da u svibanjskom vikendu kušate najbolja pjenušava vina i otkrite tajne jaskanskih podruma, i to od samih vinara. Organizatori će se svakako potruditi da sudionike na određenim punktovima dočekaju s dodatnim ugodnim iznenađenjima, a posebice za one koji prvi puta dolaze na Plešivicu. Osim vinara u Festival se uključio u luksuzni hotel Princess koji nudi posebne cijene za svoje goste i organizira prijevoz do vinarija za svoje goste. Organizan je i prijevoz iz Zagreba uz prethodnu rezervaciju putem PUH Agencije.

Dani-pjenušca-i-jagoda_23
Dani-pjenušca-i-jagoda_9
Dani-pjenušca-i-jagoda_3

U narednim danima upoznajte jaskanske pjenušce i vinare

Podsjetimo se kako je jaskanska turistička zajednica 2019. godine za Festival Jagoda & Pjenušaca primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost, inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije. Doživite i vi ovo nezaboravno gastro iskustvo i to već ovoga vikenda.

Dani-pjenušca-i-jagoda_25-1
Foto: Vinarija Šember
Dani-pjenušca-i-jagoda_1

Foto: tzgj.hr

0