15 jela koja morate probati na Fuliranju

15 jela koja morate probati na Fuliranju

Kansui Ramen Bar Tonkotsu ramen

Fuliranje, urbano i originalno događanje sedmu je godinu zaredom otvorilo svoja vrata u sklopu Adventa u Zagrebu, na Strossmayerovom trgu. Jedna od omiljenih adventskih destinacija  i ove je godine hit, pogotovo kada je o hrani riječ. Četrdesetak restorana i barova spravljaju raznovrsne delicije iz cijelog svijeta: tradicionalna hrvatska jela u modernim varijantama, kao i street food kombinacije austrijskih, čeških, švicarskih, skandinavskih, španjolskih, južnoameričkih i azijskih delicija. I o nekima se već itekako priča, iako Advent traje tek tjedan dana…

Ako ste gladni, produžite na Fuliranje…

Kreativna ponuda sa svih strana svijeta u  mesnim, ribljim, vegetarijanskim i veganskim varijantama zapalila je Fuliranje. Tamo su i poznati chefovi Mario Mihelj, Dino Galvagno, Marko Palfi, Marin Medak i Vid Nikolić, a premijerno fuliraju Veganšpek, St.Moritz, Kansui ramen bar, Pizza & BBQ Buffalo, Munchy, Mr.Bjorg, Trdelnik, Mime’s Gourmet Bar, Kascheta & Meat the King, Jarunski dvori, Good Food, Garden Bar & Kitchen, Fermaj tovara, Chiquita Churrosita, Bread Club, i Atelier Køkken, a mi smo neke od delicija o kojima se već proširio glas odlučili isprobati.

U nastavku donosimo 15 jela koja se moraju naći na vašem meniju kad ćete obilaziti Fuliranje ove godine. Slatko ili slano, teško ćete se odlučiti, ali možda naš izbor malo olakša stvari…

Kansui Ramen Bar sticky toffee pudding + Tonkotsu ramen

Garden Bar & Kitchen patka s mlincima

Mason Kraf Dog organska kobasica s cole slaw salatom

Submarine Xmas Burger s kremom od kestena i sušenom brusnicom

Breadclub juha sa sirom i pivom

Lola Hvar arancini s mozzarellom i sušenom rajčicom + dim sum

Veganšpek falafel

Fermaj tovara ombolo

Munchy Bubble Waffles s Nutellom i kikirikijem

Time knedla sa šljivovicom

Rougemarin poderane gaće s Nutellom i bananom

Chiquita Churrosita churrosi s šećerom, cimetom, Nutellom, smrvljenim keksima i šarenim mrvicama

St. Moritz germknedla s čokoladom

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori