Gastro prijedlozi za subotu

Subota u centru grada jedan je od najživljih dana, kad terase kafića vrve gostima koji hvataju željene zrake sunca i uživaju u svojim kavama. Opuštanje od radnog tjedna čini se svim Zagrepčanima odgovara u sličnom obliku, no dok neki traže svoje mjesto pod suncem kako bi popili šalicu omiljenog napitka, drugi su pak u potrazi za finim zalogajem u kojem mogu uživati cijelog dana. Njima se danas obraćamo s našim odabirom mjesta u kojima po pristupačnim cijenama mogu pojesti fini doručak, ručak ili snack za večeru, a možda čak i sva tri obroka.

bistroteka

Doručak: Bistroteka, Teslina 14

Omiljeni bistro u Teslinoj ulici nudi doručak svakog dana, no subotom produženo do 12:30 za sve spavalice. Tako možete birati između zobene kaše s jabukom i cimetom, jaja s mladim lukom i špinatom, poširanih jaja na tostiranom kruhu ili kajgane na tamnom kruhu s lososom. Cijelog su dana na meniju i svježi smoothieji koji podižu raspoloženje. Iz osobnog iskustva možemo potvrditi da je sve na jelovniku odlično, kako za doručak, kako i za sve druge obroke, samo se pobrinite da si na vrijeme osigurate mjesto jer je Bistroteka često popunjena do zadnjeg mjesta.

bistroteka

Ručak: Sushi & Salad Bar Evergreen, Ilica 49

U potrazi za laganim ručkom potražite novotvoren Sushi & Salad Bar Evergreen gdje po pristupačnim cijenama možete degustirati različite vrste sushija, velike salate ili popularne wrapove sa svježim sastojcima. Svakog dana dočekat će vas ručno rađen sushi čije vrste možete i kombinirati u zasebne boxeve te tako isprobati od svega po malo, a u ponudi imaju i svježe cijeđene sokove te smoothieje.

Evergreen

Večernji snack: Dežman Bar, Dežmanova 3

Dežman bar otvoren je sasvim nedavno u Dežmanovoj ulici na mjestu stare “13-ice”, a već plijeni pažnju posjetitelja svojom ugodnom atmosferom te izborom zalogaja i vina. Ovo je odlično mjesto za opušten izlazak na večernje piće uz koje možete pojesti pomno osmišljene zalogaje. Sendviči od bezglutenskog kruha ili focaccie s bio brašnom, pladnjevi s najfinijim sirevima i pršutom, teglice ispunjene slasticama od kojih rastu zazubice… I sve to u kombinaciji s čašom vina (ili dvije). Za jednu laganu subotnju večer, što vam drugo i treba.

Dežman Bar

0