Adventska čarolija preuzima grad: Fuliranje započinje u subotu
Adventska čarolija preuzima grad: Fuliranje započinje u subotu

Adventska čarolija preuzima grad:
Fuliranje započinje u subotu

Mnogima omiljeno adventsko događanje Fuliranje ove će se godine održati na dvije lokacije. Na radost mnogih, festival se vraća na staru i dobro poznatu lokaciju na Strossmayerov trg. No, ostaje i na terasi Esplanade, lokaciji koja je ugostila prošlogodišnje izdanje ove popularne manifestacije.

Poznavaoci prilika adventske ponude u Zagrebu prisjetit će se kako ovo nije prvi puta da ćemo u Fuliranju uživati na dvije lokacije jer se svojevremeno odvijao i u Tomićevoj (odakle je izvorno i startalo) te Kurelčevoj ulici.

Fooling Around

U subotu, 26. studenog na legendarnoj Oleandar terasi hotela Esplanada započet će Fooling Around by Fuliranje! Opisano je kao otkačeno, internacionalno, zabavno, duhovito, slobodno i van okvira događanje.

Ovu ambijentalno-gastronomsku rapsodiju stvorit će sedam restorana i dva bara, koji će na terasi Oleander kreirati vrhunska ića i pića, a sve u pratnji pažljivo odabranog glazbeno-umjetničkog programa. U njemu će se naći svirke uživo, DJ ritmovi te čak i dječji programi. U duhu festivala, uz gastronomiju i glazbu, bit će održan i poseban program fokusiran na održivost.

Fuliranje

Dva dana kasnije, točnije u subotu, 26. studenog  Strossmayerov trg u Adventu postaje platforma za najpoznatije domaće food startup te mlade i već etablirane kuhare.

Poznati chefovi Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mandarić i Vid Nikolić samo su neka od imena koja će stvarati neviđeno gastronomsko iskustvo za sve posjetitelje. Posebna se pažnja na Fuliranju posvećuje i dizajnu, programu te održivosti. Organizatori najavljuju kako cjelokupan doživljaj garantira najslasnije, najzabavnije i najljepše fuliranje do sad.

Podsjećamo, prošle godine Advent u Zagrebu održan je u nešto skromnijem i drukčijem ozračju, no za ovogodišnje izdanje Grad Zagreb je osmislio novi koncept adventskih manifestacija. Uz centar grada, one će se održavati i po gradskim četvrtima, od Brezovice sve do Dubrave.

Uz Strossmayerov trg, sjajna je vijest kako se adventske kućice vraćaju na Zrinjevac i Tomislavac! Naravno, ovog studenog i prosinca ponovno ćemo imati priliku družiti se na dobro poznatim lokacijama, poput Trga bana Josipa Jelačića, Europskog trg, Strossmayerovog šetališta i Platoa Gradec. Svi detalji ovogodišnjeg programa dostupni su ovdje.

Učitati još
Zatvori