Friendsgiving – novi povod za kućna okupljanja s prijateljima

Friendsgiving – novi povod za
kućna okupljanja s prijateljima

Dan zahvalnosti tradicionalno se obilježava u Americi. Mnogi ga tamo smatraju najpopularnijim praznikom pa čak i dražim od samog Božića. Gotovo svaki dom diljem Amerike taj dan slavi uz pregršt ukusne hrane u društvu najmilijih. Slavi se pretposljednji četvrtak mjeseca studenog, no više nego ikad, ove godine se pričalo o prazniku friendsgiving.

S obzirom na to da je velik broj američke populacije sačinjen od migranata iz svih dijelova svijeta, mnogi su na ovaj blagdan udaljeni od svojih obitelji. Stoga se moderna inačica popularnog praznika pojavila kao logičan odgovor na topla, kućna druženja. Friendsgiving ćemo koristiti kao povod za druženje s prijateljima u svako doba godine, a u nastavku o tome saznajte više.

Friendsgiving u Americi

Postoji nekoliko teorija o tome odakle je ovaj trend točno krenuo. Friendsgiving se povezuje s Danom zahvalnosti, samo se umjesto s obitelji, slavi u krugu prijatelja. Kućne zabave, obilježene dobrom zabavom uz puno smjeha nezamislive su bez poznatog recepta za pire krumpir i puricu s umakom od brusnica te slatke pite od bundeve. U Americi ga slave nekoliko dana prije ili poslije Dana zahvalnosti, no u pravila i točnog datuma ustvari nema. Dobro društvo, fina hrana i veselo raspoloženje su sve što vam treba za organizaciju zabave koja će svima ostati u lijepom sjećanju.

Novi omiljeni povod za okupljanje s prijateljima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monicelle (@monicelle) on

Blagdanska sezona je pred nama, a ona sama po sebi donosi dovoljno razloga da slavimo baš svaki dan. Ako ipak s velikim nestrpljenjem iščekujete praznike, friendsgiving neka bude povod za vikende i okupljanje najboljih prijatelja. Svijet i tradicije kakve smo nekada znali, sve više poprimaju modernije verzije, a stroga pravila i norme polako se napuštaju. Eksperimentirajte s receptima različitih svjetskih kuhinja i ne zaboravite na stvaranje dobre atmosfere koju će dodatno upotpuniti veseli razgovori i grohot smijeha. Kako bi cijelo druženje bilo još zabavnije neka svatko donese neki specijalitet iz vlastite radinosti te večer provedite u znaku kušanja gastro delicija.

Cozy dekoracije i comfort food

 

View this post on Instagram

 

A post shared by graze. gourmet platter co. (@grazegourmetplatterco) on

Organizacija večere ili ručka za prijatelje u hladnijim mjesecima pravi je užitak. Čini se da recepata za obroke koji hrane dušu i tijelo ne nedostaje. Uz malo kreativnosti i planiranja i vaš dom može postati poput onih divnih ‘instagramskih’. Dnevni boravak prilagodite prigodi, gdje će se okupljeni prije posluživanja hrane opustiti uz ležerne razgovore i prigodni snack i mini bar. Kako bi cijeli friendsgiving protekao lijepo, posebnu pažnju posvetite dekoraciji stola. Što se tiče tradicionalnih američkih recepata koji su svojevrsni zaštitni znak ovog blagdana, slobodno ga zamijenite jednostavnijim verzijama. Ne zaboravite na comfort food i deserte u kojima će svi uživati dok se temperatura na ulicama spušta ispod ništice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori