U Dioklecijanovoj palači pronašli smo simpatičan shop s ručno rađenim artiklima
U Dioklecijanovoj palači pronašli smo simpatičan shop s ručno rađenim artiklima

U Dioklecijanovoj palači pronašli smo simpatičan shop s ručno rađenim artiklima

ForGas je mala obiteljska proizvodnja koja u izrađuje svoje proizvode unutar tri generacije. Oni rade uglavnom ono što vole. Dizajniraju, crtaju, kroje, šiju, tiskaju, a u slobodno vrijeme i trče, bicikliraju te se nadaju najboljem. Sve to rade ispod jednog sunčanog dalmatinskog krova, a svoje artikle prodaju u maloj trgovini u centru Splita.

Njihova je misija izraditi proizvode koje bi i sami htjeli sebi kupiti. Zbog toga je svaki proizvod koji izađe iz njihove male manufakture pomno osmišljen i polagano ručno izrađen. Osim toga, u posljednjih dvadeset godina dizajnirali su proizvode i radili projekte za svjetske brendove i svjetska imena. Neka od njih su Estée Lauder, Sean John, Will Smith, Universal Records, Sony, T-Mobile, Pepsi, Sofitel, NBA, Nokia i mnoge druge. Također su pobjeđivali na natječajima za dizajn, a njihovi radovi objavljeni su u više knjiga i časopisa.

ForGas Butiga (na dalmatinskom trgovina) otvorena je u travnju 2019. godine u baroknoj palači Cindro između Peristila i Željeznih vrata. Iz ForGasa kažu kako im je pravi izazov bio spojiti pop art i barok, ali su dali sve od sebe. Tražili su mjesto koje je dovoljno veliko da izlože njihov rad, ali u isto vrijeme ugodno kako bi poslije radnog vremena mogli popiti pivu. To mjesto našli su u Krešimirovoj ulici.

Glavno ime koje stoji iza ForGasa je splitski fotograf Mile Modić. Tako osim majica i zanimljivih plakata u svom asortimanu prodaju i njegove autorske slike. Nas su oduševili određeni cool natpisi na majicama, a moramo priznat da bismo i pokoji plakat smjestili u svoje stanove.

Ako vas put nanese u Split svratite u njihovu butigu, a ako ne, baciti oko možete na njihov web shop.

Mile Modić
Učitati još
Zatvori