Forest je novo čarobno mjesto za evente i stvaranje uspomena nedaleko Zagreba

Forest je novo čarobno mjesto za evente i
stvaranje uspomena nedaleko Zagreba

Prošle godine u jeku pandemije, naš poznati miksolog Marin Nekić s bratom Josipom pokrenuo je brend Nekic Trucks, jedinstveni gastro koncept usmjeren izvrsnosti u pružanju usluga hrane i pića u pokretu. Nekić Trucks danas ima flotu od 10 vozila, a “nemogući” uvjeti rada na teško dostupnim terenima ili onima bez dotoka struje i/ili vode njima nisu nepremostivi. Štoviše, upravo iskonska priroda i ‘divljina’ ono su što ih ostavlja bez daha.

“Iako nismo još u potpunosti  oživjeli ‘off grid’ model, svakim smo danom i svakim novim food truckom koji napravimo sve bliže tome. Već desetljećima je održivost protkana kroz niz generacija naše obitelji te s punim pravom možemo reći kako mi doista radimo ono što živimo te živimo za ono što radimo”, ispričao nam je Marin.

Čarobna destinacija u šumi za evente i stvaranje uspomena

Na tom tragu braća su ovih dana predstavila svoj najnoviji projekt – prvi u nizu food truck event koji su odradili na svom šumskom gospodarstvu u Pisarovini, 30 km od Zagreba. Naime, nakon skoro dvije godine čupanja korova, krčenja šume, košenja i svega ostalog, obiteljsko imanje koje su nazvali Forest postalo je novo i drugačije mjesto za evente i stvaranje uspomena!

Cijelo imanje prostire se na 18.000 m2, dok je food truck plato od 1000 m2 prva od četiri faze koju braća Nekić planiraju na ovoj lokaciji (u ostalim fazama u planu je pošumljavanje i uzgoj različitih poljoprivrednih kultura). Kao što smo spomenuli, prvi event u Forestu već su odradili, a riječ je o vjenčanju s kojeg dolaze ove fotografije koje možete vidjeti u članku.

Kako su došli na ideju i koja priča stoji iza Foresta, Marin nam je ispričao u nastavku.

Dobrodošli u Forest

Od početka ljudske povijesti čovjek je većinu vremena provodio u ‘divljini’. Priroda i šuma bili su njegov prirodni habitat, a vatra oko koje se oduvijek okupljala ljudska rasa, čovjekov najveći iskon. Evolucija čovjeka u posljednjih stotinjak godina kompletno je promijenila navike i način života današnjih generacija. No, jesmo li sretni i zadovoljni u tome kako moderni život danas izgleda te zašto nas i dalje snažno privlači šumska mistika naših predaka koju ponekad otkrivamo pokojim ukradenim vikendom provedenim u šumskim šetnjama?

Vodeći se tim pitanjem i željom za stvaranjem čarobne destinacije u šumi, odlučili smo se vratiti korijenima koje je ‘posadio’ naš otac Ivo prije 20-tak godina. Nećemo pretjerati ako kažemo da je on idejni začetnik, jer tata je (i sam ugostiteljske struke) oduvijek gorljivo vjerovao da hrana i piće trebaju biti lijek i doživljaj za dušu i tijelo, umjesto pukog zadovoljavanja primarnih potreba. Njegova vizija nametala je isključivo šumu kao okoliš gdje bi se takva ‘usluga’ trebala pružati, a u kojoj bi prevladavala 4 elementa: Zemlja, Zrak, Voda i Vatra.

Uz dekorativan aspekt, ta četiri elementa, imaju inicijacijsku dimenziju i odnose se na bitne stupnjeve koje čovjek treba postići na svojoj duhovnoj stazi. Zemlja je simbol za materijalne kušnje kojima smo izloženi u svakodnevnom životu, zrak predstavlja čovjekovu želju da se ‘uzdigne’, voda je simbol za pročišćenje i konačno, vatra predstavlja prosvjetljenje koje se čovjeku dodjeljuje kad je dostigao odgovarajuću unutarnju zrelost.

No, osim tih principa, životna filozofija obitelji Nekić oduvijek se kretala stazom naših predaka. Pa stoga ne čudi što smo i ja i brat krenuli tim putem, za nas jedinim autentičnim i iskrenim. Iako smo navikli da naše ideje ponekad djeluju ‘nestvarno i ludo’, ne možemo bit ponosniji što smo su nas vjera, odvažnost i  hrabrost pratile na tom putovanju, a tek smo krenuli… Dobrodošli u FOREST, šumsko gospodarstvo za evente i drugačije mjesto za stvaranje uspomena!

Nekic Trucks možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Foto: Željka Mikulčić, Salty Business

Učitati još
Zatvori