Fitness trendovi koji će promijeniti ‘igru’ u 2019.

Fitness trendovi koji će promijeniti
‘igru’ u 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAOMI AVRAHAMI (@naomiavrahami) on

Ulaskom u novu godinu mnogi će započeti s provođenjem novogodišnjih rezolucija. Kvalitetniji život obogaćen s više kretanja, boljom brigom i njegom o samima te dobrom zdravlju nije utopija. No, kako planovi ne bi ostali neostvareni, osim volje, potrebna je motivacija. Fitness kao način života uključuje širok spektar pojmova koji se odnose na cjelokupan pristup životu. Polazeći od toga, mnogi će inspiraciju pronaći u trendovima koje donosi 2019. godina. Dobro je poznato da u siječnju započinju iscrpljujuće dijete, rigorozno vježbanje kao dio novogodišnjih planova koji bi trebali rezultirati boljim zdravljem i izgledom. Isto je tako poznato da pristup ‘sve ili ništa’ čak i najmanje ciljeve čini nedostižnima, a put ka istima čini se kao prava kazna. Noviteti u svijetu fitness industrije u nadolazećoj godini zasigurno će motivirati mnoge da se pokrenu i postanu aktivniji, sretniji i ispunjeniji. Ako vam je potrebna motivacija, potražite ju u nastavku.

Fitness je novi wellness

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tuğana Yücel (@tuanayucel) on

Čini se kako se pristup fitness aktivnostima uz novu godinu i nove trendove poprilično mijenja. Sama riječ fitness u sebi ima ‘fit’ što bi se doslovno prevelo- biti u formi. No, forma se u ovom smislu ne odnosi samo na onu fizičku već i onu mentalnu, duhovnu. Užurbana svakodnevica i hektičan tempo života često u neki drugi plan stavlja brigu o sebi na dubljoj razini. Stoga će u 2019. naglasak biti na prakticiranju mindfulness metode i rituala njege koji će donijeti spokoj i mir. Vježbe istezanja dokazano utječu na dobrobit zdravlja i fleksibilnosti, a nakon cjelodnevnog sjedenja zasigurno će vam i goditi. Joga i slične fizičke aktivnosti koje uključuju i stimuliraju duh i tijelo istovremeno biti će iznimno poželjan način tjelovježbe.

Aktivni i na putovanjima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janina Pfau (@janina_who) on

Putovanja vesele svakoga jer osim upoznavanja nepoznatih ulica novih gradova, na njima isprobavamo gastronomiju i jednostavno odmaramo dalje od ustaljene svakodnevice. No, oni koji redovito vježbaju in treniraju, na putovanjima se raspored i koncept neizbježno mijenjaju. Fitness trend u nadolazećoj godini zasigurno će doskočiti tome, ali i svim onim izlikama koje volimo koristiti kada putujemo. Tražilice na društvenim mrežama zabilježile su velik porast pretraživanja sadržaja vezanih uz vježbanje kod kuće. Tako ćete čak i daleko od svoga doma u udobnosti hotelske sobi uz nekoliko klikova moći prakticirati jogu, vođenu meditaciju, lagane vježbe težinom vlastitog tijela.. Iskoristite svaku priliku za duge šetnje u društvu i uživanje na svježem zraku koji će doprinjeti boljem fizičkom i mentalnom zdravlju.

Manje je više

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Z o ë P a s t e l l e (@zoepastelle) on

Kako bi vaša wellness i fitness rutina bila održiva neizbježno je stvari pojednostaviti do maksimuma. Planirate li krenuti u teretanu, neka vam ona bude odmor, a ne dodatna briga ili investicija. Sve što vam za vježbanje treba zasigurno već imate, a nove tenisice ili tajice poslužit će kao dodatna motivacija. Vježbanje kod kuće odlično je rješenje ako želite uštedjeti vrijeme putovanja i traženja parkinga. Manje je više kada govorimo o promjenama, jer preveliki pritisak i nerealna očekivanja dovode do odustajanja a to u 2019., ne želimo. Uvedite rituale kuhanja obroka uz jednostavne recepte koji će biti gotovi u manje od 30ak minuta. Neka navika postane i čitanje etiketa na pakiranjima uz posebnu pažnju na broju sastojaka koji su korišteni u procesu. Vrijeme pred televizijom zamijenite s tek nekoliko minuta meditacije u tišini i ubrzo ćete vidjeti kako fitness rutina postaje sastavni dio i ključ ugodnog života.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori