Jesenski makeover uz fitness motivaciju za prezaposlene žene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Bisk (@amandabisk) on

Sada kada smo službeno zakoračile u kalendarsku jesen, pripreme za ovo godišnje doba u punom su jeku. Fitness je za mnoge prezaposlene žene prava utopija, a svaki komadić slobodnog vremena je dragocjen. Na odlazak u teretanu teško se natjerati pogotovo u hladnijim mjesecima u godini. Za mnoge članarina predstavlja dodatan trošak mjesečnog budžeta, ali i gubljenje vremena na spremanje i put do teretane. Začarani krug teško je prekinuti jednom kada se naviknemo na cjelodnevno sjedenje u uredu. Za fizičku aktivnost vremena ima, no teško je pronaći motivaciju i pokrenuti se. Stoga je promjena cjelovitog pristupa životnom stilu i fitness rutini od ključne važnosti, a motivaciju potražite u nastavku.

Fitness rutina za svaku životnu fazu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on

Zaposlene žene danas više nego ikada prije suočavaju se s brojnim izazovima. Teret svakodnevice s vremenom se osjeća u napetosti tijela, nervozi i lošem raspoloženju, nezadovoljstvu vlastitim tijelom i prvim simptomima zdravstvenih tegoba. Obitelj i karijera dva su polja koja su jednako bitna za kvalitetan i ispunjen život: prvi nam hrani dušu, a drugi nam omogućuje da si priuštimo lagodan život. U međuvremenu, briga za sebe često se zapostavlja iako bi sami sebi trebali biti najveći ‘projekt’.

Promjena životnih navika

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophia Esperanza (@sophiaesperanza) on

Uz promjenu životnih navika moguće je biti jednako uspješna i fit. Iako se fitness režim razlikuje od osobe do osobe s obzirom na dob, kondiciju i konačne ciljeve postoje i one rutine koje su lako održive u svim životnim fazama. Instagram je savršeno mjesto za traženje inspiracije kad je u pitanju tjelovježba. Zaposlene fit žene na svojim profilima svakome će približiti fitness rutinu koja je održiva na duge staze i lako izvediva kod kuće. Kako jedu i što rade u slobodno vrijeme dok ne vježbaju odličan je način da se i sami motivirate na zdraviji život i aktivno korištenje slobodnog vremena.

Instagram inspiracije ne nedostaje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on

Zahvaljujući društvenim mrežama trendovi se šire ogromnom brzinom, brišući vremenske i fizičke granice. Sve što vam treba je udobna odjeća i dobra volja da ćete se zaista pridržavati novog životnog stila kako bi dugoročno fitness rutina postala normalan dio života. Trebate li dodatnu motivaciju za pokrenuti se i napokon krenuti s vježbanjem, kupovanje nove odjeće dobar je početak. Prostirka za yogu odlično je pomagalo koje bi svatko trebao imati u domu, jer na njoj možete bezbolno izvoditi mnoge vježbe bez modrica na koljenima i laktovima. Ako ne volite teretanu radi svih onih sprava i utega koji vas od samog pogleda demotiviraju, elastične trake dobra su zamjena za trening s bučicama. Osim toga, elastična traka koristi se i u svrhe fizikalne terapije, lako se pakira u svaku torbu te ju možete nositi baš svuda.

Pilates, yoga, balet i još mnogo toga… kod kuće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Helen Bowers (@balletbeautiful) on

Vježbanje od kuće nudi mnoge prednosti, a sve što vam treba je komadić prostora za prostirku i još malo mjesta za slobodne kretnje. Kad pomislimo na treniranje baleta, velika dvorana i elegantna balerina koja skakuće metrima u vis vjerojatno je slika koja nam prvo pada na pamet. Poznati supermodeli svoja vretenasta tijela održavaju upravo baletnim pokretima koje ćete i sami moći izvoditi kod kuće. Instagram profili nude pregršt tutorijala za početnike, a posebna oprema vam nije potrebna. S vremenom ćete se iznenaditi koliko vam se fleksibilnost povećala, a posljedice višesatnog sjedenja jednostavno će nestajati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Potrudite se uključiti kardio u baš svaki dan, hodanjem, trčanjem i svime što će ubrzati srčani puls te vas potaknuti na znojenje. Kardio je neizostavan dio svake tjelovježbe, a ako vježbate doma vjerojatno nemate mjesta za preskakanje užeta u dnevnom boravku. Fitness blogerice tome su doskočile, pa izlika za izbjegavanje tjelovježbe nema. Ubrzajte puls skakutanjem na mjestu, a mountain climbers, burpees i plank iznenadit će vas već nakon nekoliko sekundi svojim intenzitetom i težinom iako izgledaju lagano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FITNESS GUIDE👉🏼SarahStage.com (@sarahstage) on

Zaposlene mame koje još imaju malu djecu fitness rutinu kod kuće mogu učinit zabavnijom. U nju uključite mališane kao ‘utege’ te unesite igru i smijeh između ponavljanja setova. Ljubitelji yoge znaju da se ona može prakticirati bilo gdje. Ako ste početnik ili tek razmišljate, možda će vam mir doma olakšati svladavanje prvih tehnika disanja i opuštanja. Mlade žene današnjice suočavaju se s velikim pritiscima okoline i društvenim normama koje nameću kako bi ‘trebale’ izgledati. Društvene mreže divna su platforma ako se koriste u pozitivne svrhe i bitno je zapamtiti da sve što je na njima nije odraz realnosti. Za promjenu pristupa fitness rutini i životnim navikama općenito potrebna je čvrsta volja, a inspiracija ostalih žena neka vam služi kao dodatna motivacija.

 

Foto: Instagram

0