Terasa hotela Jägerhorn skriva jednu slatku priču

jagerhorn13

U skrovitom i šarmantnom prolazu koji povezuje povijesni Gornji grad i centar, na korak od gradske vreve, nalazi se hotel Jägerhorn i skriva jednu od najljepših gradskih terasa. Okružena zelenim vrtom i ispunjena smirujućim zvukovima žuborenja vode koji dopiru iz obližnje fontane, terasa Cafea Jägerhorn jedno je od omiljenih odredišta Zagrepčana i turista u potrazi za mirnom oazom u samom srcu Zagreba. Otmjeni café, udaljen svega nekoliko minuta od glavnog zagrebačkog trga, goste privlači kako jedinstvenim uređenjem i atmosferom, tako i originalnom ponudom vrhunskih slastica.

jagerhorn10

jagerhorn9

Kao najstariji postojeći hotel u Zagrebu, od davne 1827. Jägerhorn duboko je utkan u povijest grada te se može pohvaliti bogatom tradicijom i naslijeđem. Prateći najnovije trendove i idući u korak s vremenom, hotel je nedavno potpuno preuređen. Samo preuređenje započelo je 2009. godine, a osim toga za jesen 2016. je predviđeno preuređenje unutarnjeg dijela caféa te početak pripreme projekta povećanja hotelskog kapaciteta i proširenja ugostiteljskog sadržaja.

jagerhorn17

jagerhorn15

Prilikom preuređenja po pitanju dizajna i vizualnog identiteta posebno se vodilo računa o očuvanju njegove povijesne i kulturne vrijednosti. Vrlo detaljno, zahtjevno i vremenski dugo preuređenje pokazalo je doista dojmljiv rezultat te je hotelu koji predstavlja povijesnu instituciju vraćen stari šarm i ljupkost izgubljenih vremena. U prilog tome govori i činjenica da je u trenutku preuzimanja tadašnji pansion od pedesetak zagrebačkih hotela na najrelevantnijem svjetskom turističkom portalu TripAdvisor bio na 34. poziciji, dok se današnji Hotel Jägerhorn nalazi na 2. mjestu između Esplanade i Hiltona.

jagerhorn16

jagerhorn14

Upečatljiv spoj suvremenog s doživljajem prošlih vremena osjeća se na svakom koraku. Čuvajući dvjestogodišnju tradiciju, Café Jägerhorn je atrakcija sama po sebi te predstavlja doista sjajnu slatku priču, koja, baš kao i sam hotel u kojem se café nalazi, donosi dašak davno zaboravljenih vremena. Naime, gosti ove bajkovite oaze imaju priliku uživati u tortama i kremama napravljenim od visokokvalitetnih namirnica. Svi kolači, osim biskvita od rogača, pripremaju se bez brašna, u kremama su korišteni ekološki limuni i rogač s Visa, te agar-agar umjesto želatine. Torta od badema skriva posebnu priču: napravljena je po starom dubrovačkom receptu, a jedan od sastojaka je liker od ruže iz Dubrovnika. Iza ovih divnih slastica stoji Zrinka Tolno, suosnivačica i kreatorica svih recepata za “OH!” džemove s Visa.

jagerhorn3

No odabrati između torte od maka, badema i čokoladne beze torte, te kreme od limuna s preljevom od bobičastog voća, kreme od lavande i meda te kreme od rogača doista nije lako. U ponudi su i vrhunski sladoledi samoborskog Medenka. Proizvedeni na tradicionalan način od pravog mlijeka i vrhnja, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa, odlično se uklapaju u ovu jedinstvenu slatku priču.

jagerhorn4

jagerhorn5

jagerhorn6

jagerhorn2

jagerhorn1

Više informacija možete pronaći na: www.hotel-jagerhorn.hr

0