Animirani filmovi i crtići o ljubimcima koje ćemo gledati večeras

Životinje danas u doba društvenih mreža lako mogu postati poznati ‘influencer’. No, još davno prije popularnosti interneta, ljubimci su slavu postizali u kultnim filmovima i crtićima koje mnogi pamte još iz djetinjstva. Filmovi su tada u glavnim ulogama imali hrabre četveronožne junake, a radnja je uvijek bila dirljiva i poučna.  Stoga i ne čudi da se na televizijskim programima u svako doba godine vrte maratoni ikoničnih filmova koji bude emocije, a obožavaju ih djeca i odrasli. 

Filmovi o ljubavi i prijateljstvu

Marley i ja (2008.)

Filmovi o prijateljstvu između čovjeka i psa oduvijek su imali moć da dirnu srca svoje publike. Ovaj film je ujedno i adaptacija romana. Radnja prati život dvoje mladih ljudi koji počinju zajednički život. Mladi par još uvijek se dvoumi oko zasnivanja obitelji, stoga se odlučuju da kućnog ljubimc- psa Marleya.  On potaje sve nestašniji, a film prati životni put u trajanju od 13 godina, koliko je Marli bio u porodici.
 

Topla priča za cijelu obitelj

Praščić babe (1995.)

Filmovi o životinjama nerijetko su puni suprotnosti, a ništa drugačije nije niti u ovom. Praščić koji žarko želi postati pas ovčar. Praščić Babe na jednom lokalnom sajmu izabran je da bude nagrada koju osvaja gospodin Hagget. No, on ne zna što će s njim jer se ne bavi uzgojem svinja. Njegova žena međutim ima drugačiji plani već se veseli slasnom odojku, čim ga malo udeblja. Babe se tako nađe među drugim životinjama, ali on razumije njihov jezik i tako se počinju družiti. Iako je tek praščić, a ne ovčar kao što to želi postati, pokazao je veliki talent u čuvanju ovaca.

Najslađi štenci

101 dalmatinac (1996.)

Nakon crtića, nekoliko je filmova u nastavku snimljeno zahvaljujući šarmantnim dalmatincima. Veselim londonskim domom pasa dalmatinaca Ponga i Perdy zavlada panika kada ukradu njihove štence zajedno sa svim ostalim štencima dalmatinaca u Londonu. Glavna osumnjičena ljubiteljica je krzna Cruella DeVil i njezini pratioci kradljivci Jasper i Horace. Pongo i Perdy odlučni da pronađu svoje mladunce i spase pjegave štence moraju dići sve gradske životinje na noge kako bi ih spasili od okrutne sudbine. U međuvremenu i preslatki štenci pokušavaju nadmudriti svoje otmičare u filmskoj radnji koja će vas držati bez daha do posljednjeg trenutka.

Najpoznatiji pas na svijetu

Lassie se vraća kući
 
Igrani film snimljen je davne 1943. godine, a nastao je prema istoimenoj knjizi britanskog pisca Erica Knighta. Glavna junakinja je kujica škotskog ovčara imena Lassie, koja živi u sretnom domu, iako su njeni vlasnici siromašni. No, spletom okolnosti Lassie mora biti  prodana i tako se nađe u rukama bogatog aristokrata. Nesretna u novom domu, odlučuje se na dugačak put u potrazi za bivšim vlasnikom i svojim najboljim prijateljem dječakom Joeom.

Avanture preslatkog miša

Stuart mali (1999.)
Stuart je mali miš velikog srca kojeg udomi obitelj Little. No, u kućnoj atmosferi nije sve tako idilično, jer pod krovom se susreće s kućnim mačkom koji na umu ima samo jednu zamisao- pojesti Stuarta. Filmovi o avanturi kućnih ljubimaca zabaviti će djecu, ali i odrasle, a Stuart u svojoj avanturu uči što to znače obitelj, odanost i prijateljstvo.

Golemi bernardinac

Beethoven (1992.)
 
Slinavi pas, bernardinac Beethoven glavni je junak ovog filma. Beethoven slučajno ispadne iz kamiona lopovima s gomilom štenaca koje su ukrali iz pet shopa. Na sreću, uspijeva se ušuljati u kuću obitelji Newton čija djeca baš jako žele ljubimca, no otac im to ne dopušta. Otac naposljetku popusti pod pritiskom i Beethoven uskoro cijeloj obitelji okreće život naglavačke.
 

Animirani film koji osvaja srca

Dama i skitnica (1955.)

Film prati živote svaju psića, zlatne koker španijelice Dame kroz romantičnu avanturu s lutalicom i mješancem po imenu Skitnica. Ikonični prizori do danas se često mogu vidjeti na društvenim mrežama dok zaljubljeni par dijeli špagete na romantičnoj večeri. Između ostaloga love kokoši, nalijeću na živodera i usput se zaljubljuju. Ova topla priča osvojit će srca obitelji i obožavatelja životinja nezaboravnim pjesmama te jednom od najvećih ljubavnih priča svih vremena.
 
Foto: Unsplash, IMDb
 
 
0