Ljetni đir: Festivali koje ovog ljeta pohodimo po Hrvatskoj
Ljetni đir: Festivali koje ovog ljeta pohodimo po Hrvatskoj

Ljetni đir: Festivali koje ovog
ljeta pohodimo po Hrvatskoj

Na jednom mjesto odlučili smo okupiti zanimljiva događanja koja će se u narednim mjesecima održati diljem Hrvatske. Doista, ljeto pred nama vrvi različitim manifestacijama i festivalima! Pa krenimo…

Ribarska fešta u Vrsaru

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na rivi ovog petka, 14. srpnja s početkom u 19 sati.

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organiziran je i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje. Feštu će otvoriti nastup limene glazbe Sveti Lovreč, a na pozornici će se izmjenjivati dobro poznati bendovi među lokalnom publikom Night Express i Alfa Time Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.

Festival malina (Skrad)

Festival malina održati će se u Skradu (na Skradskoj Dragi) u subotu, 15. srpnja. Kokteli i sajam domaćih proizvoda za veće posjetitelje, radionice i napuhanci za manje, 50-metarska štrudla i slastice od malina uz bogat kulturno-zabavni program i nastup glazbenog sastava Pravila igre za apsolutno sve željne dobre zabave.

Beer Bash (Zabok)

U subotu, 15. srpanj Beer Bashom u njihovoj pivovari u Zaboku, Celine 2, jedna od najcjenjenijih domaćih craft pivovara Nova Runda slavi 10 godina djelovanja. Tom prigodom pripremili su sjajan program koji se sastoji od prezentacije preko 30 piva, BBQ Hot Yard hranom, te koncertnim nastupima Stonebridea i Bluzy Threesoma. Ulaz je besplatan, a program počinje u 15 sati.

Wine & Music (Labin)

Projekt Wine & Music donosi susret s lokalnim vinarima okupljenima u udruzi Trs i pivarima Labone, gastro zalogajima i odličnoj istarskoj glazbi. Njegovo novo izdanje održat će se 21. srpnja i 18. kolovoza u Labinu. Time ovaj srednjovjekovni istarski grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa obogaćuje svoju ponudu, čemu se posebno veseli lokalno stanovništvo, dok gosti imaju dodatni motiv za dolazak i uživanje u proizvodima i zvucima labinskoga i istarskoga kraja.

vinski grad

Rabska fijera (Rab)

Ulaskom u mjesec srpanj, Grad Rab sad već 22. put zaredom predstavit će javnosti Rabsku fjeru. Taj najstariji i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj temelji se na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364., kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio mletačke vlasti.

Rabska fjera se održava svake godine od 25. do 27. srpnja. Tijekom Fjere cijeli se grad vraća u prošlost. Mali obrtnički dućani i zanatske radionice izlaze na gradske ulice nudeći posjetiteljima jedinstvenu priliku da na licu mjesta vide kako se na tradicionalni način izrađuje pojas za hlače ili mirisna pomada, ili pak ukrašava kosa sićušnim cvjetićima, baš kao u srednjem vijeku. Zrakom se širi miris svježe prženih šulčića, dok na plaži niče cijelo ribarsko selo, izrađuju se čak i igračke za djecu.

U zagrljaju kamena i mora (Vrsar)

Festival U zagrljaju kamena i mora po treći put dovodi vrhunske glazbenike u kamenolom Montraker u Vrsaru. Ovogodišnje izdanje rezervirano nje za nastupe Bajage i Instruktora, Tomislava Bralića i klape Intrade te Vlatka Stefanovskog. Posljednji dan donosi nastup čuvenih Gipsy Kings. Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 24. do 27. kolovoza, svake večeri od 21 sat.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori