Subotu rezervirajte za Festival pjenušavih vina

Subotu rezervirajte za Festival
pjenušavih vina

Festival pjenušavih vina

@eleonoracarisi

Početak lipnja i sunčani dani pred nama bit će puni gastro događanja. Jedan od posebno iščekivanih je Zagreb Bubbles, festival pjenušavih vina, koji će ljubiteljima pjenušavih vina nuditi cjelodnevne degustacije uz uživanje u probranim zalogajima. Jedan od boljih načina da se provede subota, ako nas pitate.

Festival pjenušavih vina

Zagreb Bubbles je prvi specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina u Hrvatskoj. Održat će se ove subote, 3. lipnja na platou Gradec i u prostorima galerije Klovićevi dvori.

Pjenušava vina predstavljaju jedan od najbrže rastućih segmenata vinske industrije. Festival želi postati referentno mjesto s kojeg će proizvođači pjenušavih vina svoje proizvode predstavljati kupcima, poslovnim partnerima i predstavnicima medija iz Hrvatske i inozemstva te promovirati hrvatsko vinarstvo i gastronomiju. No isto tako želi zadržati i snažnu međunarodnu komponentu i upoznavati posjetitelje sa najnovijim svjetskim trendovima. Sve izlagače pronađite na službenoj stranici.

Festival pjenušavih vina

Fine Wine Tasting – večer s ekskluzivnim vinima

Večer s ekskluzivnim vinima održat će se dan prije samog Zagreb Bubblesa, u petak 2. lipnja od 17-21 sati na 2. katu Galerije Klovićevi dvori. Ova vinska degustacija jedinstvena je po nekoliko stvari. Najbitnije je da će posjetitelji na jednom mjestu moći kušati oko 100 etiketa vrhunskih vina iz cijelog svijeta, s naglaskom na specijalnim berbama, arhivama i raritetima.

Vinari i distributeri su pripremili premium selekcije koje će na Fine Wine Tastingu nuditi za degustaciju od 0,05L. Tako se, na primjer, vinarija Meneghetti predstavlja s vertikalom svoje etikete Red od 2006. pa sve do 2011. Kutjevo donosi graševinu iz 1963., dok će Roxanich svoja vina nuditi iz velikih formata boca – magnuma i jeroboama. Što se pak tiče svjetski poznatih imena, distributeri izlaze s pravom vinskom reprezentacijom.

Festival pjenušavih vina

Inovativan princip degustacije

Sam princip degustacije vrlo je inovativan. Degustacija je organizirana na način da posjetitelji zadužuju cashless narukvicu. Nju na blagajni pune kreditima te na taj način, po popularnim cijenama, plaćaju degustacijske uzorke vina koja žele kušati. Ulaz na festival i elektronska narukvica za taj dan naplaćivati će se 30 kn te će se na spomenutu narukvicu uplaćivati iznos po vlastitoj želji (i u svakom trenutku će se taj iznos vrlo jednostavno moći dopuniti).

Fine Wine Tasting zaista svim vinskim zaljubljenicima i znalcima nudi jedinstvenu priliku da na jednom mjestu kušaju vina koja se rijetko viđaju. Bit će to definitivno vinska večer za pamćenje.

Festival pjenušavih vina

ZG Wine & Food

Već nekoliko dana na platou Gradec traje gastro festival posvećen restoranskoj ponudi Zagreba. U 17 festivalskih dana, do 11. lipnja, posjetiteljima će se kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti ponajbolji gradski restorani praćeni od strane vrhunskih hrvatskih i stranih vinara te raznih brandova pića. Svaku večer bit će organiziran bogati zabavni program uz nastupe poznatih glazbenika i DJ-a.

Paralelno s pjenušavim vinima, u subotu ćete moći uživati u ponudi ZG Wine & Food festivala i glazbenoj kulisi DJ Phat Phillieja.

Festival pjenušavih vina

Učitati još
Zatvori