Festival čokolade idealna je destinacija za sve ljubitelje slatkog
Festival čokolade idealna je destinacija za sve ljubitelje slatkog

Festival čokolade idealna je destinacija
za sve ljubitelje slatkog

Ekskluzivni proizvodi od čokolade, vrhunske delicije i atraktivan program obilježit će 16. Festival čokolade u Opatiji, koji će se održati u novom terminu od 11. do 13. studenog. Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati „meka“ ljubitelja „slatkih užitaka“, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju.

festival čokolade
festival čokolade

Čokoladna čarolija

Središnje zbivanje najvećeg i najstarijeg hrvatskog događanja posvećenoga svima omiljenoj namirnici, sajam Čokoladna čarolija u centru Gervais okupit će više od dvadeset „craft“ proizvođača čokoladnih slastica, a novost će ove godine biti OPG-ovi s paletom proizvoda od čokolade, koji će se smjestiti na prvom katu opatijskog kulturnog centra. Festival čokolade mjesto je na kojem se promovira jedinstvena ponuda izvrsnih brendova iz Hrvatske i regije, koji njeguju originalan pristup prilikom osmišljavanja svojih čokoladnih kreacija.

Stoga će sajam „Čokoladna čarolija“ predstaviti ekskluzivnu ponudu rijetkih i teško dostupnih delicija, prepoznatljivu po iznenađujućim i zadivljujućim okusima. Vrata centra Gervais bit će otvorena u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, u subotu 12. studenog od 9 do 21 sat, te u nedjelju, 13. studenog, od 9 do 19 sati.

festival čokolade
festival čokolade
festival čokolade

Zanimljiv popratni program

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat program. Dočekat će ih postavljena izložba Od zrna kakaovca do čokolade na kojoj će iz prve ruke moći vidjeti „transformaciju“ gorkih zrna u slatke delicije.

Teorijska znanja moći će i sami promijeniti u praksi na radionicama za odrasle i djecu, koje će im otkriti tajne izrade čokolade od samog početka s kakaovim zrnom do završetka uz gotovu čokoladu. Mališane će dodatno zabaviti radionice slikanja na klasičnim čokoladnim tablama u „Retro“ stilu kao i veseli „Choco Photo point“, a atraktivan program zaokružit će nastupi renomiranih glazbenika. Posjetitelje očekuje i jedno posebno iznenađenje – moći će svjedočiti izradi haljine od čokolade! Više informacija možete donijeti ovdje.

 

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori