Evo zašto morate posjetiti Oranž

Evo zašto morate posjetiti Oranž

oranz-streets-7

Prije dvije su godine Oranžu, caffe baru i slastičarnici smještenima na vrlo prometnoj lokaciji na uglu Ilice i Margaretske, pridodani bistro i wine bar. Stoga nije novost da tamo možete pronaći fini zalogaj, ali zanimljive vijesti ovog proljeća stižu iz njegove kuhinje.

oranz-streets-8

Na mjesto chefa došao je hvaljeni Jeffrey Vella, s kojim su bistro i wine bar preimenovani u Oranž Streets i koji je u jelovnik unio traženu svježinu te promijenio cijeli koncept kuhinje. Jeffreya je put prvi puta donio u Zagreb 2008. – četiri se godine zadržao u hotelu Esplanade, a zatim se uputio u Dubrovnik te pokrenuo restorane 360 by Jeffrey Vella i Portrait. No, kako sam kaže, sezona u Dubrovniku je prekratka: “Grad je sladak u manjim dozama, bez prevelikog zanimanja za ozbiljnu gastronomiju i to je jedan od glavnih razloga za moj povratak. Zagreb postaje sve veća atrakcija za gurmane i mi planiramo rasti s time, zato smo pokrenuli Streets”.

Jeffrey Vella

Jeffrey Vella

S novim interijerom, novim chefom i novim menijem, Oranž je krenuo u novu sezonu i sudeći po odazivu to je bio pravi potez. Planovi su da se jelovnik mijenja otprilike svakih mjesec dana, otkako su u siječnju krenuli sada su već na jelovniku broj 3. Stalna izmjena jela, rotacija i dinamika znače da u Oranž Streets nikad neće biti dosadno. “Vjerni gosti daju nam vjetar u leđa da istražimo što više zanimljivih pravaca i zadovoljimo sve, no naravno da ćemo zadržati i neke klasike koji su se pokazali pravim uspješnicama”, govori Jeffrey.

oranz-streets-2

Život je skrojen od priča, a sa Streetsom žele svaki dan kreirati neku novu priču. S novim pristupom kuhinji, uvijek svježim namirnicama s Dolca, obradom jela i prezentacijom to su i pokrenuli. Mi smo isprobali hot dog s kobasicom od tune, Veličanstveni rižoto by Jeffrey i proljetnu salatu sa skrivenim blagom – preporučamo da i vi učinite isto dok se menu opet ne promijeni. Na Facebook stranici i Instagram profilu možete pronaći izdvojene zanimljivosti i sve što vas dodatno zanima.

oranz-streets-9

Veličanstveni rižoto

oranz-streets-3

Tuna hot dog

Proljetna salata iznenađenja

Proljetna salata iznenađenja

oranz-streets-11

oranz-streets-13

oranz-streets-12

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori