Masarykova ulica na nekoliko dana postaje biciklistička oaza

masarykova-slider

Zagreb od 16. do 22. rujna sudjeluje u Europskom tjednu mobilnosti i to s nekoliko događaja koji promiču održivo kretanje u urbanim sredinama i podizanje svijesti građana o štetnom utjecaju koji po okoliš ima motorizirani promet.

Od 18. do 22. rujna Sindikat biciklista obilježava tjedan s raznim događajima – ‘Ulice i grad za ljude’, Škola sigurnog bicikliranja, Radionica o triciklu za starije osobe, Putopisno predavanje te Školicu sigurnog bicikliranja. No, događaj s kojim se započinje serija aktivnosti upravo je i najveći događaj u Tjednu mobilnosti u Masarykovoj ulici.

bicikl 1

@bikepretty

Možete li zamisliti Masarykovu ulicu da iz nje nestanu automobili i da prostor bude dodijeljen biciklistima i pješacima? Umjesto samog asfalta i ispušnih plinova mogli bismo imati javni prostor s urbanom opremom koju mogu besplatno koristiti svi građani i posjetitelji grada.

Dođite kao biciklist ili pješak u nedjelju 18. rujna, u 15h u Masarykovu ulicu na druženje  i uživanje u kraju ljeta. Ponesite gitare, društvene igre, košare sa sendvičima, dekice i jastuke. Program donosi turnir u bridžu, iscrtavanje biciklističke trake, šah, badminton, hulahop, dječju kreativnu radionicu, žonglere vatrom, acro yougu i sve što sami na licu mjesta još smislite jer prijedloge posjetitelja možete javiti na info@sindikatbiciklista.hr. Program u Masarykovoj traje od 15 do 20 sati, a pozvani su svi.

bicikl 3

@citywomancycle

Foto: Facebook, Instagram

0